Twee wijzigingen in opstelling Ajax tegen Ludogorets: Basisplaats voor Forbs en Van den Boomen

door Jon van Dam 130

Twee wijzigingen in opstelling Ajax tegen Ludogorets: Basisplaats voor Forbs en Van den Boomen

door Jon van Dam 130

Laatst geüpdatet

Carlos Forbs begint in de terugwedstrijd tegen Ludogorets in de basis. De Portugese aanvaller vervangt daarmee Mohammed Kudus, die Ajax onlangs verruilde voor West Ham United. Naast Forbs begint ook Branco van den Boomen in de basiself. Ajax verdedigt tegen de Bulgaarse opponent een 4-1 voorsprong.

Jay Gorter maakt wederom zijn opwachting onder de lat. De jonge doelman krijgt van trainer Maurice Steijn de voorkeur boven Diant Ramaj. Gorter maakte in de heenwedstrijd een sterke indruk door een aantal belangrijke reddingen. De achterhoede wordt gevormd door Devyne Rensch, Jakov Medić, Jorrel Hato en Owen Wijndal. De laatstgenoemde houdt dus opnieuw Anass Salah-Eddine op de bank.

Op het middenveld kiest Steijn dus voor Van den Boomen in plaats van Berghuis. Steven Berghuis was vanwege zijn ziektegeval een vraagteken richting dit duel, en is dus niet fit genoeg om te starten. Berghuis zit wel op de bank. Het middenveld wordt gecomplementeerd door Benjamin Tahirović en Kenneth Taylor.

Zoals gezegd krijgt Forbs de kans om zich vanaf het begin te laten zien in de Johan Cruijff ArenA. De snelle vleugelspeler moest het tot dusver doen met invalbeurten. Brian Brobbey en aanvoerder Steven Bergwijn staan samen met Forbs in de voorhoede van de Amsterdammers.

Opstelling Ajax:

Gorter; Rensch, Medić, Hato, Wijndal; Tahirović, Van den Boomen, Taylor; Forbs, Brobbey, Bergwijn.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.