AD verwacht Forbs als vervanger van Kudus in Ajax-basis

door Justin Fokkens 134

Bron AD

AD verwacht Forbs als vervanger van Kudus in Ajax-basis

door Justin Fokkens 134

Bron AD

Laatst geüpdatet

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Ajax donderdagavond tegen Ludogorets met Carlos Forbs in de basis zal aantreden. Daarmee zou de jonge vleugelaanvaller de vervanger zijn van Mohammed Kudus, die deze week zijn transfer naar West Ham United afrondde. De krant verwacht verder geen wijzigingen in de Ajax-basis voor het laatste duel in de voorronde van de Europa League.

Daarmee behoudt doelman Jay Gorter zijn plaats onder de lat. De goalie maakte vorige week in het heenduel met de Bulgaarse opponent een sterke indruk. Met een paar goede reddingen liet hij zich zien, waarmee een nieuwe basisplaats logischerwijs niet als een verrassing kan worden aangemerkt. Het centrale verdedigingsduo zal naar verwachting worden gevormd door Jakov Medic en Jorrel Hato, terwijl Devyne Rensch en Owen Wijndal hoogstwaarschijnlijk de vleugelverdedigers van dienst zullen zijn. Daarmee zou laatstgenoemde zijn basisplaats behouden.

Volgens het Algemeen Dagblad blijft het middenveld van de Amsterdammers ten opzichte van het heenduel ongewijzigd. Dat zou betekenen dat Benjamin Tahirovic, Kenneth Taylor en Steven Berghuis opnieuw de middelste linie van Ajax vormen. Daarbij is het echter nog wel de vraag of Berghuis tijdig fit is; de creatieve Ajacied was grieperig en trainde woensdag niet mee.

Tot slot wordt verwacht dat de voorhoede wordt gevormd door Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Carlos Forbs. Daarmee zou laatstgenoemde de vervanger zijn van Mohammed Kudus, die in het 1-4 gewonnen heenduel in Bulgarije nog goed was voor een hattrick. De aanvallend ingestelde aanwinsten Chuba Akpom en Georges Mikautadza zijn, net als Josip Sutalo en Gaston Avila, nog niet speelgerechtigd. De aftrap in de Johan Cruijff ArenA is donderdagavond om 20.00 uur.

Verwachte opstelling Ajax:

Gorter; Rensch, Medic, Hato, Wijndal; Tahirovic, Berghuis, Taylor; Forbs, Brobbey, Bergwijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.