[Update II] 'Gepolste Potter was (nog) geen moment eerste kandidaat voor Ajax'

door Bart Veenstra 1524

Bron The Standard

[Update II] 'Gepolste Potter was (nog) geen moment eerste kandidaat voor Ajax'

door Bart Veenstra 1524

Bron The Standard

Laatst geüpdatet

Graham Potter is in gesprek met Ajax over een mogelijke functie als trainer van de Amsterdamse club. Op dit moment is het nog wel onduidelijk of de Engelse voetbalcoach een aanbod van Ajax zou accepteren, aangezien de club in een crisis verkeert. Dit alles meldt het Engelse medium The Standard maandagochtend.

Potter, die in april vorig jaar nog werd ontslagen bij Chelsea en al vaker werd gelinkt aan Ajax, zou gesprekken hebben gevoerd met de Amsterdamse club over een terugkeer als trainer. De 48-jarige oefenmeester is klaar om weer aan een nieuwe klus te beginnen en Ajax ziet in hem een kandidaat als trainer voor het volgende seizoen. Op dit moment is John van 't Schip de interim-trainer van Ajax, maar hij neemt na dit seizoen een andere rol in.

De voormalig trainer van Brighton & Hove Albion sprak met 'senior officials' van Ajax, maar volgens The Standard is het nog niet zeker of Potter een aanbod van Ajax zou accepteren. Dit omdat het op dit moment bij Ajax erg onrustig is op bestuurlijk gebied. Zo werd algemeen directeur Alex Kroes ruim twee weken na zijn aanstelling geschorst, omdat hij mogelijk zou hebben gehandeld met voorkennis.

Potter op zijn beurt sprak met meerdere Europese clubs, terwijl hij bij meerdere nationale bonden ook in beeld is om mogelijk bondscoach te worden. Eerder zou Potter aanbiedingen van Olympique Lyon en het Zweedse nationale team hebben afgewezen. Ajax heeft er met Manchester United mogelijk een concurrent bij in de strijd om de handtekening van Potter. De toekomst van Erik ten Hag bij die club is uiterst onzeker en Manchester United zou interesse hebben in Potter. In het verleden werkte Potter met de bij Manchester United inkomende sportief directeur Dan Ashworth samen bij Brighton & Hove Albion.

Dramatisch seizoen voor Ajax

Naast de bestuurlijke crisis bij Ajax kent de club ook een sportief zwaar seizoen. In de Eredivisie staat Ajax - na de 6-0 (!) nederlaag bij Feyenoord - op een teleurstellende zesde plaats. Een ticket voor een Europees toernooi is allerminst zeker. Eerder dit seizoen werd Ajax in het bekertoernooi uitgeschakeld door de amateurs van USV Hercules, terwijl het in Europa amper een rol van betekenis kon spelen.

Update - 10.05 uur (8 april 2024) - Sky Sports en VI: 'Hoofdkandidaat Potter heeft Ajax al afgewezen'

Sky Sports komt met een snelle update na het eerdere nieuws van maandagochtend van The Standard. Graham Potter zou Ajax namelijk hebben afgewezen om in het nieuwe seizoen de trainer van de Amsterdamse club te worden. Ajax maakte van Potter de hoofdkandidaat en voerde gesprekken met de Engelse trainer.

Ook Voetbal International schrijft dat Potter Ajax heeft afgewezen. Het medium weet dat na de laatste gesprekken in het weekend Potter de clubleiding van Ajax heeft laten weten op dit moment niet in te willen stappen. 'En dus zal Ajax de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer een vervolg moeten geven.'

Volgens Voetbal International kan de afzegging van Potter niet los worden gezien van de bestuurlijke chaos in Amsterdam. 'De Engelsman werd afgelopen zomer aangeboden in Amsterdam en onlangs opnieuw, maar het is aannemelijk dat de ontstane onrust Potter aan het twijfelen gebracht heeft, omdat hij bij Chelsea ook het slachtoffer geworden is van bestuurlijke chaos.'

Update II - 12.20 uur (8 april 2024) - 'Gepolste Potter was (nog) geen moment eerste kandidaat voor Ajax'

Mike Verweij, Ajax-watcher namens De Telegraaf, meldt maandagmiddag dat Graham Potter (nog) geen moment de eerste kandidaat voor het trainerschap bij Ajax is geweest. Dat melden bronnen binnen en rondom de club aan De Telegraaf. Eerder schreef Sky Sports nog dat Potter de hoofdkandidaat bij Ajax was voor de functie van hoofdtrainer. In de komende periode zal duidelijk worden welke andere kandidaten serieus bij Ajax in beeld zijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.