[Update] Ajax bevestigt: Ocampos keert terug naar Sevilla

door Jesse ter Haar 659

Bron Relevo

[Update] Ajax bevestigt: Ocampos keert terug naar Sevilla

door Jesse ter Haar 659

Bron Relevo

Laatst geüpdatet

Lucas Ocampos keert definitief terug bij Sevilla. Dat meldt het Spaanse medium Relevo dinsdagmiddag. Sevilla zal de terugkeer van de Argentijnse aanvaller dinsdag nog officieel naar buiten brengen. Sevilla heeft Ajax in de afgelopen dagen 'onder druk' gezet om zo weinig mogelijk geld kwijt te raken, zo valt te lezen.

Ocampos werd in augustus door Sevilla uitgeleend aan Ajax. Normaal gesproken zou de Argentijnse buitenspeler tot de zomer bij Ajax blijven, maar aan de verhuurperiode komt een vervroegd einde. Ocampos kwam nauwelijks aan spelen toe in Amsterdam en al enkele weken is het duidelijk dat hij niet in de plannen voorkomt van trainer Alfred Schreuder. In de afgelopen weken hing een terugkeer van Ocampos bij Sevilla al in de lucht.

Ajax wilde Ocampos in eerste instantie kopen van Sevilla, maar volgens sommige media stak de RvC daar een stokje voor. Zodoende werd Ocampis niet gekocht, maar gehuurd van Sevilla. De huursom zou zo'n vier miljoen euro zijn geweest, al spreekt Relevo over een bedrag van negen miljoen euro. Mogelijk is dat bedrag inclusief het salaris van de Argentijnse aanvaller. Naar verluidt ontvangt Sevilla nu één miljoen euro minder.

Amper minuten voor Ocampos bij Ajax

Ocampos kwam bij Ajax slechts zes keer in actie. De Argentijn speelde vier keer mee in de Eredivisie en twee keer was hij invaller in de Champions League. In totaal kwam hij tot slechts 114 minuten in dienst van de Amsterdamse club. Scoren of een assist leveren deed Ocampos niet.

Update - 21.55 uur (17 januari 2023) - Ajax bevestigt: Ocampos keert terug naar Sevilla

Lucas Ocampos keert vroegtijdig terug bij Sevilla, zo is te lezen op Ajax.nl. De Argentijn speelde op huurbasis in Amsterdam en zou eigenlijk tot en met het einde van het seizoen actief zijn voor de club, maar de huurovereenkomst wordt dus vroegtijdig beëindigd. In totaal zou de huurdeal tussen Ajax en Sevilla zo'n negen miljoen euro kosten. Vanwege de vroegtijdige beëindiging van de huurperiode betalen de Amsterdammers naar verluidt nu acht miljoen euro.

Bestel diverse items in de Ajaxshop nu met 40% korting!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.