Sampaoli gaat in op Ocampos-geruchten: 'Hij is misschien een mogelijkheid'

door Cristian de Jong 22

Bron AS

Sampaoli gaat in op Ocampos-geruchten: 'Hij is misschien een mogelijkheid'

door Cristian de Jong 22

Bron AS

Laatst geüpdatet

Jorge Sampaoli is ingegaan op de geruchten rondom een mogelijk vervroegde terugkeer van Lucas Ocampos naar Sevilla. De Argentijn speelt dit seizoen op huurbasis in Amsterdam, maar lijkt na een halfjaar op een doodlopend spoor te zitten bij Ajax. Ocampos kwam pas slechts 114 minuten in actie voor de Amsterdamse hoofdmacht.

'Ocampos kan een actuele mogelijkheid zijn', zegt Sampaoli op een persconferentie. Sevilla kent een dramatisch seizoen, de Spanjaarden bevinden zich momenteel op een teleurstellende achttiende positie. Sampaoli wil graag zijn selectie versterken. Ocampos zou een optie kunnen zijn, volgens de oefenmeester. 'Ik beheer altijd een profiel en hij is misschien een mogelijkheid.'

Sampaoli en Ocampos zijn geen vreemden van elkaar. 'Ik ken hem van Olympique Marseille en van zijn eerste periode in Sevilla.' De oefenmeester is dus bekend met de kwaliteiten van de aanvaller en sluit een hereniging dan ook niet uit. 'Hij is een naam die het sportmanagement zal evalueren', aldus Sampaoli.

Onderhandelingen Sevilla met Ajax lopen stroef

Eerder deze week kwam het Spaanse AS met het nieuws dat Sevilla al langere tijd in onderhandeling is met Ajax om een vervroegde terugkeer van Ocampos mogelijk te maken. De Spaanse ploeg stelt echter een aantal eisen waar de Amsterdammers zich momenteen niet in zouden kunnen vinden. Ajax betaalde in de zomer een huursom van vier miljoen euro aan Sevilla. De Spanjaarden willen nu dat er niets wordt aangeraakt van dit bedrag.

Daarnaast heeft Sevilla de wens dat Ajax het salaris van de Argentijn blijft betalen tot het eind van de oorspronkelijke huurperiode, iets waar Ajax zich momenteel niet in kan vinden. AS weet te vertellen dat dit een reden kan zijn waarom de onderhandelingen allesbehalve soepel verlopen.

Bekijk hier de beste voetbal wedtips voor woensdag 4 januari!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.