Telegraaf: 'Vos verlaat Ajax voor assistent-trainerschap bij Rangers'

door Terrence Riepma 32

Bron De Telegraaf

Telegraaf: 'Vos verlaat Ajax voor assistent-trainerschap bij Rangers'

door Terrence Riepma 32

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Dave Vos zal Ajax verlaten om assistent-trainer te worden van Giovanni van Bronckhorst bij Rangers FC. Dat maakt De Telegraaf donderdagochtend bekend. De 38-jarige is dit seizoen de trainer van Ajax O18.

Vos won woensdagmiddag met Ajax O18 nog een enerverend en bizar Youth League-duel met Besiktas (0-1). Na deze wedstrijd zou de oefenmeester zijn ploeg het nieuws al hebben verteld dat hij ze vroegtijdig zal verlaten dit seizoen.

Bij Rangers zal Vos de assistent-trainer worden van Giovanni van Bronckhorst. De oud-profvoetballer en oud-trainer van Feyenoord is recentelijk aangesteld als trainer van de Schotste regerend kampioen. De ex-Oranjeinternational volgt daarmee Steven Gerrard op. Hij nam het stokje van Dean Smith over bij Aston Villa in de Premier League.

Vos bij Ajax

Vos was eerst actief bij AZ O17, werkte tevens bij de KNVB en begon in 2011 aan zijn werk bij Ajax. Hier trainde hij verschillende jeugdteams, waarna hij assistent-trainer werd van Mitchell van der Gaag bij Jong Ajax. Dit seizoen is hij trainer bij de O18 van de Amsterdamse topclub, maar daar komt nu al een einde aan. Het is nog niet bekend wie Vos zal opvolgen. Mogelijk zou huidig assistent-trainer van Ajax O18 Steven Pienaar het stokje kunnen overnemen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties