Taylor: 'Blij dat kritiek op Ajax zich op mij richt, want als de fans iemand pakken, pak mij dan maar'

door Jari Perridon 299

Bron NOS

Taylor: 'Blij dat kritiek op Ajax zich op mij richt, want als de fans iemand pakken, pak mij dan maar'

door Jari Perridon 299

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Kenneth Taylor is weer een blij man na de late treffer die hij op donderdagavond scoorde tegen FK Bodø/Glimt. Dit laat hij weten tijdens de persconferentie (beelden NOS) na de wedstrijd. In de 83ste minuut kwam Taylor in het veld voor Kristian Hlynsson. Na veel grote kansen tegen was het Taylor die de bal in de 114de minuut binnen wist te schieten. Taylor erkent dat er wat geluk kwam kijken bij die goal.

'Ik ben altijd blij als ik een doelpunt maak. Dus nu ook. Het is mooi dat we daardoor door zijn maar goed, het is gewoon een teamprestatie. Dat ik hem nu binnenschiet, is dan leuk', vertelt Taylor over zijn goal en de overwinning. Vervolgens wordt hem ook gevraagd of de goal niet meer betekent voor hem. Taylor werd de laatste dagen veel besproken. Er werd hem gevraagd of de goal voor hem niet een mooi einde kon betekenen aan die periode. 'Daar wil ik niet te veel op ingaan', reageerde Taylor.

Taylor is geen opgever

De laatste dagen was er veel kritiek op Taylor, maar er waren ook fans die hem steunden. Tijdens de open training de dag voor de wedstrijd kreeg Taylor veel steun van de aanwezige fans. 'De fans en ik weten hoe het zit en dat is belangrijk', aldus Taylor, die strijdbaar is. 'Ik kan wel bij de pakken neerzitten, maar daar heeft niemand iets aan: de club niet en ik niet. Dus het is heel simpel. Nooit opgeven en honderd procent geven.'

'Iedereen gelooft kennelijk wat er wordt geschreven. Het is nu de publieke opinie, maar iedereen die me kent, weet dat ik altijd alles voor mijn club geef en zelfs nog een beetje meer. Ik ben blij dat de kritiek op Ajax zich op mij richt, want als de fans iemand pakken, pak mij dan maar. Ik heb er al lang mee te maken en weet hoe ik ermee moet omgaan. Nee, hoe ze mij behandelen, zal er nooit toe leiden dat ik Ajax eerder verlaat. Waarom niet? Omdat dit mijn club is.'

John van 't Schip besloot om de jonge middenvelder op de bank te zetten. Volgens Taylor is dit in goed overleg gebeurd. 'Het is de keuze van de trainer, we hebben er over gesproken. Dus dan heb ik er mee te dealen', heeft Taylor er over te vertellen. 'Elke speler vindt het vervelend als hij op de bank begint, maar goed daardoor laat ik niet mijn prestaties beïnvloeden.' Ook wordt hem gevraagd of de goal bewust was. 'Het was een voorzet, maar als die zit dan zit die', lacht Taylor.

Ajax behoorlijk ondermaats

Taylor zag ook een Ajax dat ondermaats speelde. Bodø/Glimt was 120 minuten lang de betere ploeg. Na een fout van de Noren schoot Steven Berghuis de bal binnen. Na het geblesseerd uitvallen van Brian Brobbey en de rode kaart van Josip Šutalo werd het alleen maar tegenhouden voor Ajax. Ook met tien tegen tien wist Ajax geen potten te breken en in de 83ste minuut viel de gelijkmaker. Na weer veel tegenhouden scoorde Taylor vlak voor tijd de winnende. 'in Europees verband is het belangrijkste dat je doorgaat en daar zijn we in geslaagd. Daar moeten we trots op zijn. Vooral omdat we het geloof nooit verloren. Natuurlijk was het een lastige wedstrijd, maar het ging om het resultaat', aldus de matchwinner.

Taylor zag wel een strijdbaar Ajax en roemt een aantal spelers. Onder andere Borna Sosa, Devyne Rensch, Jorrel Hato, Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic kregen de complimenten. 'En dan vergeet ik er vast nog een paar. We hebben er echt met z’n allen voor gevochten.' Na het laatste fluitsignaal rende Taylor naar Diant Ramaj, die een geweldige wedstrijd keepte. 'Hij was de eerste naar wie ik toeging. Als hij die bal (van Patrick Berg, red.) er na de 1-2 niet via de lat uit houdt, dan was mijn doelpunt niks waard geweest. Uiteindelijk kijkt iedereen naar mij, maar Diant was zeker net zo belangrijk en misschien nog wel belangrijker.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.