Talent Zinhagel (15) ruilt Ajax definitief in voor Feyenoord

door Bram Bark 89

Bron Ajax Showtime

Talent Zinhagel (15) ruilt Ajax definitief in voor Feyenoord

door Bram Bark 89

Bron Ajax Showtime

Jivayno Zinhagel ruilt Ajax definitief in voor Feyenoord. De vijftienjarige buitenspeler speelde in Amsterdam in de O16, een lichting hoger dan zijn eigen lichting. Ajax Showtime meldde enige tijd terug dat Zinhagel had besloten om Ajax te verlaten en kon tekenen bij PSV en Feyenoord. De keuze is dus gevallen op de ploeg uit Rotterdam. Zinhagel tekent bij Feyenoord een contract tot medio 2027.

Het is niet de eerste ploeg uit Rotterdam waar Zinhagel voor gaat spelen. Eerder kwam hij uit voor Sparta, alvorens Ajax hem in 2018 overnam van die ploeg. Al snel bleek dat de Amsterdammers met Zinhagel een ruwe diamant hadden aangetrokken. De sierlijke aanvaller speelde in een lichting hoger en stond te boek als groot talent. Ajax had Zinhagel dan ook liever niet zien vertrekken.

Zinhagel tekent bij Feyenoord een contract voor drie jaar en sluit aan bij de O17 van de Rotterdammers. Afgelopen seizoen maakte de buitenspeler nog veel indruk namens Ajax O15 tegen Feyenoord O15. Zinhagel was niet te stoppen en had een groot aandeel in de belangrijke 3-2 overwinning.

Ajax moet vrezen voor het vertrek van nog meer talenten naar Feyenoord. De gebroeders Nick en Tim de Koning kunnen namelijk eveneens de overstap maken. Spelers van respectievelijk Ajax O19 en O16. De Rotterdammers hebben voor beide middenvelders een mooi sportief plan klaarliggen. Handtekeningen zijn er echter nog niet gezet en dus is een langer verblijf in Amsterdam nog niet helemaal uitgesloten.

Aanwinsten in de Ajax-jeugd

Aanwinsten zijn er ook in de jeugd. Ajax O16 versterkte zich met maar liefst zes spelers. Ajax O15 nam aanvaller Esad Deniz over van Go Ahead Eagles en doelman Martin Henrion kwam over van Standard Luik en wordt de sluitpost van Ajax O17. Daarnaast is het Noorse talent Daniel Skaarud onderweg naar Amsterdam.

Bram Bark (X: @Bram_Bark | E-mail: b.bark@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.