Feyenoord doet broertjes De Koning contractaanbieding; spelers denken serieus na over overstap

door Wessel Kroon 269

Bron Ajax Showtime

Feyenoord doet broertjes De Koning contractaanbieding; spelers denken serieus na over overstap

door Wessel Kroon 269

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Tim en Nick de Koning, respectievelijk vijftien en zeventien jaar oud, kunnen het shirt van Ajax inruilen voor het shirt van Feyenoord. Beide spelers hebben een contractaanbieding van de Rotterdammers op zak en zijn nu met die club in gesprek over de overstap.

Als Tim en Nick de Koning daadwerkelijk de overstap naar Feyenoord maken, zou dat een aderlating zijn voor Ajax. Tim kwam afgelopen seizoen uit voor Ajax O15 en maakte daar indruk. De vijftienjarige is van nature een middenvelder, maar kan ook als verdediger uit de voeten. Feyenoord is al langere tijd geïnteresseerd in zijn diensten, maar nu lijkt de overstap concreet te worden.

Naast Tim lijkt Ajax dus ook Nick de Koning kwijt te raken aan Feyenoord. De oudste van de broertjes De Koning maakte afgelopen seizoen deel uit van de selectie van Ajax O17, maar was vrijwel nooit zeker van een basisplaats. Op de Future Cup liet hij een sterke indruk achter, maar hij raakte halverwege het toernooi geblesseerd en kon zijn kwaliteiten niet tonen op de finaledag.

Vertrekkende jeugdspelers bij Ajax

Met het dreigende vertrek van Tim en Nick de Koning lijkt te gaan gebeuren wat al langere tijd aanstaande leek: jeugdspelers worden weggekaapt door de concurrentie. De reden dat de broertjes De Koning lijken te vertrekken, is dat Feyenoord het duo een aanbieding heeft gedaan en een mooi toekomstplan geschetst.

Tim en Nick de Koning zijn niet de eerste twee jeugdspelers die in verband worden gebracht met een vertrek uit Amsterdam. Eerder leek het erop dat Sean Steur naar PSV zou vertrekken, maar het lijkt erop dat Ajax het toptalent weet te behouden. Dat geldt niet voor Jivayno Zinhagel. De aanvaller, die afgelopen seizoen uitkwam voor Ajax O16, vertrekt bij Ajax en maakt naar alle waarschijnlijkheid de overstap naar Feyenoord.

Bram Bark (X: @Bram_Bark | E-mail: b.bark@ajaxshowtime.com)

Wessel Kroon (X: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.