'Steur gaat bij Ajax profcontract tekenen tot medio 2027, PSV grijpt naast toptalent'

door Timo Suur 734

Bron Algemeen Dagblad

'Steur gaat bij Ajax profcontract tekenen tot medio 2027, PSV grijpt naast toptalent'

door Timo Suur 734

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Sean Steur gaat bij Ajax een profcontract tekenen tot de zomer van 2027, zo meldt het Algemeen Dagblad zaterdagmiddag. Hiermee houden de Amsterdammers Steur uit de handen van PSV, die concreet in de markt waren voor het zestienjarige toptalent.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Steur geldt bij Ajax als een van de grotere talenten uit de jeugdopleiding. De talentvolle middenvelder was dicht bij een overstap naar PSV, zo wist ook Ajax Showtime te melden, maar hij heeft nu alsnog een overeenstemming bereikt met Ajax over zijn eerste profcontract. Steur gaat bij Ajax een contract tekenen tot de zomer van 2027.

Volgens het Algemeen Dagblad had Ajax er veel baat bij om te verlengen met Steur. 'Dat viel niet mee, aangezien Steur pas wenste bij te tekenen als het sportieve plaatje in zijn ogen helemaal klopte', zo valt te lezen.

In de afgelopen dagen heeft de clubleiding van Ajax Steur weten te overtuigen met de inhoud en methodes van het nieuwe trainingstraject. Door het concrete plan gaf Steur uiteindelijk zijn jawoord aan zijn eerste profcontract. Hij zal spoedig zijn handtekening zetten onder een driejarige verbintenis, zo is de verwachting.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Steur leek op weg naar PSV

Door de stroeve onderhandelingen tussen Ajax en kamp-Steur was PSV concreet in de markt voor het zestienjarige toptalent. 'Het talent dat vorige maand als belofte debuteerde in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong Ajax tegen Jong AZ, bleef echter de voorkeur geven aan een langer verblijf bij Ajax', aldus de ochtendkrant.

Steur staat bekend als een van de grootste talenten van Ajax' jeugdopleiding. In 2018 wist Steur als tienjarige de bal maar liefst 2.245 hoog te houden voorafgaand aan het competitieduel met AZ. Hij moest bij dat aantal stoppen, omdat de wedstrijd tussen Ajax en AZ op het punt stond om te beginnen. Afgelopen seizoen speelde Steur vooral in actie bij Ajax O17, waarmee hij de Future Cup wist te winnen. In de finale tegen Partizan Belgrado was de middenvelder trefzeker.

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.