Zinhagel (15) vertrekt bij Ajax; talent kan tekenen bij Feyenoord en PSV

door Bram Bark 287

Bron Ajax Showtime

Zinhagel (15) vertrekt bij Ajax; talent kan tekenen bij Feyenoord en PSV

door Bram Bark 287

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Jivayno Zinhagel gaat Ajax na dit seizoen verlaten. De talentvolle aanvaller kan tekenen bij zowel Feyenoord als PSV. Eerder werd al gemeld dat de Rotterdammers dicht bij het aantrekken van Zinhagel waren. De buitenspeler speelde in Amsterdam een lichting hoger dan zijn eigen lichting, namelijk in O16.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Zinhagel stapte in 2018 over vanuit de jeugd van Sparta naar Ajax en groeide in Amsterdam uit tot een van de smaakmakers op De Toekomst. De sierlijke aanvaller staat bekend om zijn goede acties en mooie dribbels. Ajax wilde Zinhagel graag behouden, maar dat is dus niet gelukt. De aanvaller liet dit seizoen geregeld gelden bij Ajax O16 en schoot ook Ajax O15 nog te hulp in de belangrijke wedstrijd tegen Feyenoord O15 en tijdens het prestigieuze Marveldtoernooi.

Waar de toekomst ligt van Zinhagel zal in de komende periode duidelijk worden. Het vijftienjarige talent mag vanwege zijn leeftijd nog niet vertrekken naar het buitenland en dus blijven Feyenoord en PSV als enige gegadigden over. Bij beide clubs ligt een contract klaar voor Zinhagel. Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat Ajax met Sean Steur juist wel een toptalent uit handen lijkt te houden van de concurrentie.

Jeugdtransfers Ajax

Ajax nam dit seizoen al afscheid van 19 jeugdspelers in de leeftijdscategorie van O15 tot en met O18. Daar komt met Zinhagel nu een twintigste bij die Ajax liever niet had zien vertrekken. Aan de andere kant verwelkomde Ajax ook al een aantal nieuwelingen. Zo kwam Mohamed Abdalla over van PSV en versterkte voornamelijk Ajax O16 zich. Dat team kent maar liefst zes nieuwe namen.

Ajax O17, het team waar Zinhagel bij aan had moeten sluiten, trok doelman Martin Henrion aan. Alle nieuwe gezichten op De Toekomst kunnen aankomend weekend hun officieuze debuut maken. Dan staan namelijk de eerste oefenwedstrijden op het programma.

Bram Bark (X: @Bram_Bark | E-mail: b.bark@ajaxshowtime.com)

Zet nu in op de EK wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.