Ajax kan Noors talent Skaarud spoedig in Amsterdam verwelkomen

door Wessel Kroon 141

Ajax kan Noors talent Skaarud spoedig in Amsterdam verwelkomen

door Wessel Kroon 141

Laatst geüpdatet

Ajax kan Daniel Skaarud spoedig verwelkomen in Amsterdam. Het zestienjarige talent zal de overstap van zijn club Lillestrøm naar Ajax op korte termijn afronden. Ajax heeft enkele tonnen over voor de linksbuiten die ook uitkomt voor Noorwegen O17.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Skaarud zag een overstap naar Ajax zelf al langere tijd zitten. De jongeling zal naar alle waarschijnlijkheid beginnen in de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Momenteel bevindt zijn club Lillestrøm zich in de zomerstop, die in de Noorse competitie halverwege het seizoen valt. Daardoor speelt men een aantal oefenwedstrijden tegen andere Scandinavische clubs. Skaarud was afgelopen donderdag afwezig in de wedstrijdselectie van Lillestrøm voor het duel met het Zweedse IFK Göteborg. Mogelijk vanwege de aanstaande transfer naar Ajax.

De naam van Skaarud zong al langere tijd rond bij Ajax. Eind mei maakte het Noorse medium TV2 bekend dat de Amsterdamse club al in onderhandeling was met Lillestrøm over de mogelijke transfer van Skaarud. Voor die tijd onderging de voorhoedespeler al een trainingsstage, waarbij hij dusdanig veel indruk maakte dat Ajax hem definitief wilde inlijven.

De transfer van Skaarud is niet alleen voor Ajax een mooie opsteker. Zijn club Lillestrøm kan de gemoeide enkele tonnen goed gebruiken. Niet voor niets tekende Skaarud na de trainingsstage bij Ajax zijn eerste profcontract bij de Noorse club. Hierdoor houdt de Eliteserienclub een transfersom over aan het talent. Volgens TV2 kan het bedrag een financiële impuls betekenen voor Lillestrøm.

Ajax zit niet stil op gebied van talenten

Naast de aanstaande transfer van Skaarud lijkt Ajax ook op zeer korte termijn centrumverdediger Jorthy Mokio vast te leggen. De - eveneens - zestienjarige Belg van KAA Gent zal maandag een driejarig contract tekenen in de hoofdstad. Het plan is om Mokio, die ook begeerd werd door PSV, tijdens de voorbereiding te laten meedraaien met Ajax 1.

Wessel Kroon (X: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Win 50 of 100 keer je inzet als Nederland scoort tegen Frankrijk! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.