[Update IV] De Telegraaf: 'Ajax troeft Bayern München af en heeft Mokio binnen'

door Jesse ter Haar 776

Bron De Telegraaf, Tim van Duijn

[Update IV] De Telegraaf: 'Ajax troeft Bayern München af en heeft Mokio binnen'

door Jesse ter Haar 776

Bron De Telegraaf, Tim van Duijn

Laatst geüpdatet

Jorthy Mokio staat nog altijd hoog op het lijstje van Ajax, zo schrijft De Telegraaf zaterdagavond. De zestienjarige verdediger van KAA Gent moet volgens de krant op termijn de opvolger worden van de achttienjarige Jorrel Hato. Mokio wordt al geruime tijd aan de Amsterdammers gelinkt.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Mokio heeft tot op heden nog geen contract getekend bij zijn huidige club, waardoor Ajax in principe alleen een opleidingsvergoeding hoeft te betalen aan KAA Gent. Naar verluidt zijn ook PSV, FC Barcelona en Bayern München geïnteresseerd, maar De Telegraaf schrijft dat Ajax goede hoop heeft dat Mokio voor een toekomst in de Nederlandse hoofdstad kiest.

In de gesprekken die tussen Ajax en het kamp-Mokio zijn gevoerd is de jongeling een route uitgestippeld vergelijkbaar met de weg die Jan Vertonghen en Toby Alderweireld aflegden. Beide Belgen werden op jonge leeftijd naar Amsterdam gehaald vanuit Germinal Beerschot, waarna het duo een aantal jaar het vaste verdedigingsblok vormde in Ajax 1.

Sportieve plaatje boven geld?

De zestienjarige Mokio zou volgens de krant bij andere clubs meer kunnen verdienen dan bij Ajax, maar in Amsterdam heeft men steeds meer hoop en geloof dat de jonge verdediger en zijn familie voor het sportieve plaatje kiezen. Mokio is een linksbenige centrale verdediger die het afgelopen seizoen tot vier duels kwam voor het eerste elftal van KAA Gent in de play-offs. De jonge mandekker speelt zijn interlands voor België O17 en staat momenteel op vier duels voor deze lichting.

Volgende Belgische parel?

Ajax trok de afgelopen jaren al meerdere grote Belgische talenten aan. Dit gebeurde met vooralsnog wisselend succes. Mika Godts maakte al meerdere malen zijn opwachting in Ajax 1, maar verdediger Ethan Butera kampt sinds zijn komst naar Amsterdam in januari 2023 met blessures, waardoor hij nog altijd wacht op speeltijd in Jong Ajax. Stanis Idumbo Muzambo leek een grote toemomst voor zich te hebben, maar de aanvallende middenvelder annex buitenspeler koos afgelopen januari voor een avontuur bij Sevilla.

Update - 9.00 uur (23 juni 2024) - VI: 'Ajax wint strijd om Mokio, club is nagenoeg rond met Belgisch talent'

Ajax gaat de strijd om Jorthy Mokio winnen, zo meldt Voetbal International-journalist Tim van Duijn. De zestienjarige centrumverdediger van KAA Gent staat open voor een verhuizing naar Amsterdam en is nagenoeg rond met Ajax. Verder valt er te lezen dat Ajax de jongeling een 'ambitieus meerjarenplan' zou hebben voorgeschoteld. Naar alle waarschijnlijkheid zal Mokio mee gaan trainen met het eerste elftal, terwijl hij zijn speelminuten in Jong Ajax gaat maken.

Update II - 11.30 uur (23 juni 2024) - VI: 'Mokio wordt maandag medisch gekeurd bij Ajax'

Jorthy Mokio wordt maandag medisch gekeurd en zal daarna zijn overstap naar Ajax afronden. Dat meldt Voetbal International-journalist Tim van Duijn zondagochtend op X. Eerder was al bekend dat de jonge (16) centrumverdediger van KAA Gent nagenoeg rond is met Ajax. Daarmee troeven de Amsterdammers onder meer PSV af.

Update III - 12.40 uur (23 juni 2024) - Mokio tekent contract voor drie jaar, talent draait voorbereiding mee met Ajax 1

Jorthy Mokio zal maandag na zijn medische keuring een handtekening gaan zetten onder een driejarig contract bij Ajax. De zestienjarige centrumverdediger wordt dan met Niels de Jonck en Christophe Henrotay (Sports Agency) verwacht in Amsterdam. Mokio zal tijdens de voorbereiding meedraaien met Ajax 1. De jongeling, die overkomt van KAA Gent, krijgt dan de gelegenheid om zich te laten zien bij het eerste elftal.

Update IV - 17.25 uur (24 juni 2024) - De Telegraaf: 'Ajax troeft Bayern München af en heeft Mokio binnen'

Jorthy Mokio heeft zijn contract bij Ajax ondertekend, zo schrijft De Telegraaf maandagmiddag. De krant deelt daarbij foto's van Mokio en zijn entourage in de ruimte waarin de contracten worden getekend bij Ajax. Het aantrekken van Mokio was bepaald geen eitje voor de Amsterdammers, want PSV, maar vooral Bayern München en FC Barcelona trokken ook aan de verdediger. Mokio gaf Ajax eerder al zijn woord, maar met name vanuit Duitsland werd alles op alles gezet om het talent toch van gedachten te doen veranderen.

'De laatste dagen probeerde de nieuwe trainer van de Duitse topclub, Vincent Kompany, alles om Mokio te bewegen alsnog voor een Duits avontuur te kiezen en de transfer te kapen', zo is te lezen. 'Uiteindelijk koos hij voor het sportieve plan in Amsterdam en tekende hij in het bijzijn van zijn familie en zijn zaakwaarnemer Niels De Jonck voor drie jaar.'

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.