'Ajax in onderhandeling met Lillestrøm over Skaarud (16)'

door Jesse ter Haar 124

'Ajax in onderhandeling met Lillestrøm over Skaarud (16)'

door Jesse ter Haar 124

Laatst geüpdatet

Ajax is in onderhandeling met Lillestrøm over Daniel Skaarud, zo schrijft TV2 uit Noorwegen. Eerder onderging het zestienjarige talent al een trainingsstage in Amsterdam en daarbij heeft hij dusdanig veel indruk gemaakt dat Ajax hem wil vastleggen.

Aanvankelijk bracht de trainingsstage zowel Ajax als Skaarud nog niets. Na zijn periode in Amsterdam maakte hij de overstap immers niet, maar tekende hij juist een profcontract bij zijn huidige club Lillestrøm. Het zorgt ervoor dat de club uit Noorwegen een transfersom kan vragen in de onderhandelingen met Ajax over de linksbuiten. 'Lillestrøm heeft goede kaarten in handen', zo valt te lezen.

De onderhandelingen zijn concreet en lijken zich al in een vergevorderd stadium te vinden. Volgens de genoemde bron bracht Ajax immers al een bod uit op de aanvaller. Tot een akkoord kwam het echter nog niet en dus zal de recordkampioen van Nederland zijn best moeten doen om een deal uit het vuur te slepen. Toch zou Lillestrøm openstaan voor een verkoop, omdat dit nieuwe financiële middelen voor de club met zich zou meebrengen. Sportief directeur Simon Mesfin wil echter geen commentaar geven.

Het is niet bekend welk bedrag Lillestrøm verlangt voor haar pupil, maar mochten de clubs eruit komen, dan lijkt een transfer een kwestie van tijd. Dat wil zeggen: Skaarud zelf lijkt open te staan voor een overstap naar Ajax. De club uit Amsterdam volgt hem al langer en de speler hoopte dat clubs er vorig seizoen al uit zouden komen, omdat hij de stap zelf graag wil maken.

Skaarud maakte debuut al

Ondanks zijn zestienjarige leeftijd heeft Skaarud al ervaring op het hoogste niveau van Noorwegen. Vorig jaar werd hij de jongste speler van Lillestrøm uit de clubgeschiedenis om te debuteren in het profvoetbal. Zeven dagen na zijn zestiende verjaardag mocht hij toen invallen tegen Rosenborg. In totaal kwam hij vorig seizoen tot vijf duels in de Eliteserien, waarna er dit seizoen enkel minuten in bekerwedstrijden volgden.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Zaterdag nemen Borussia Dortmund en Real Madrid het tegen elkaar op in de finale van de Champions League! Krijg nu 50 of 100 keer je inzet terug als Real Madrid zegeviert! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Profiteer van een 50% profitboost bij het maken van een Bet Builder voor de Champions League-finale! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.