Tadić uit onbegrip na verloren bekerfinale: 'We geven binnen vijf minuten alles weg'

door Jesse ter Haar 81

Bron ESPN

Bron ESPN

Dusan Tadić baalt zeer na de nederlaag in de bekerfinale tegen PSV. De Serviër ziet hoe hij en zijn ploeg de wedstrijd binnen enkele minuten weggaven en weet dat alleen het kampioenschap nu nog telt.

'In de eerste helft was het na de 0-1 goed. Wij scoorden het tweede doelpunt, maar die werd afgekeurd. Dat is moeilijk', aldus de linkspoot tegenover ESPN. 'In de tweede helft geven we binnen vijf minuten alles weg. Je kunt het niet in vijf minuten verliezen. Dat is niet mogelijk en het ging te makkelijk mis.'

Ajax had in aanloop naar de bekerfinale een volle week rust, terwijl PSV op donderdag nog tegen Leicester City speelde. Tadić hecht daar echter niet al te veel waarde aan. 'Dat is niet belangrijk. We spelen altijd om de drie, vier dagen. Dat is geen probleem.'

Nu Ajax de bekerfinale heeft verloren en het al even uit de Champions League ligt, weet Tadić dat de ploeg nog één ding te doen staat. 'Wij moeten nu kampioen worden. Dat moet gebeuren', klinkt hij stellig.