'Steijn wilde Tagliafico dolgraag naar Ajax halen; Mislintat werkte niet mee'

door Jesse ter Haar 633

Bron Voetbal International

'Steijn wilde Tagliafico dolgraag naar Ajax halen; Mislintat werkte niet mee'

door Jesse ter Haar 633

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Maurice Steijn had tijdens de afgelopen transferperiode dolgraag Nicolás Tagliafico mogen verwelkomen bij Ajax, zo weet Voetbal International. De technische staf maakte zich hard voor zijn komst, maar Sven Mislintat besloot anders en ging aan de haal met Borna Sosa - die als alternatief in de smaak viel bij Steijn.

Binnen de club waren er zodoende twee verschillende standpunten. Steijn en de technische staf wilden Tagliafico terughalen naar Amsterdam, maar Mislintat had een andere mening en wilde voor Sosa gaan. Hij noemde de naam van de verdediger al twee weken voor het verstrijken van de transferperiode. Op de allerlaatste dag van de transfermarkt legde Steijn nogmaals neer bij Mislintat dat hij toch echt Tagliafico als voorkeur had, maar de Duitse bestuurder wilde er niet in meegaan.

Eerder liet zaakwaarnemer Arthur Beck weten dat het Steijn was die de interesse van Ajax in Sosa initieerde, maar dat blijkt nu dus alweer anders te liggen. Steijn juichte de komst van de linksback toe, maar enkel als alternatief voor Tagliafico. De Argentijn bleef de vurige wens van Steijn, maar die wens werd niet ingewilligd. De trainer nam genoegen met Sosa, omdat hij ook hem veel kwaliteiten toedichtte. 'Mislintat ging, met inmenging van Beck, handelen om de transfer rond te maken', zo valt te lezen.

Dat de deal pas op het laatste moment rondkwam, is opvallend te noemen. Mislintat zou Sosa immers half augustus - toen de back Stellar nog als management had - al hebben laten weten dat hij interesse in hem had. Wel vroeg hij de Kroaat om het nog even voor zich te houden. De reden: Mislintat wilde hem pas in de laatste twee dagen van de transferperiode naar Ajax halen. Een transfer op een eerder moment behoorde niet tot de opties en bovendien moest de transfer verlopen via zaakwaarnemer Beck. Inmiddels is de deal rond en is Sosa speler van Ajax, maar wordt er wel een onderzoek naar de deal uitgevoerd.

Beck als tussenpersoon van Ajax

Dat het juist via die agent moest verlopen, verbaasde VfB Stuttgart - de vorige club van Sosa. 'Waarbij ook hardnekkige geluiden klonken dat Beck wel degelijk een mandaat van Ajax had en dus ook namens de Amsterdamse club onderhandelde', schrijft men. Of de Raad van Commissarissen en financieel directeur Susan Lenderink hiervan wisten, is nog niet bekend. Als de verhalen kloppen, functioneerde Beck dus als zaakwaarnemer van Sosa, maar tegelijkertijd ook als 'tussenpersoon' namens Ajax om met VfB Stuttgart te praten.

Voordat Ajax met Mislintat in zee ging als directeur voetbalzaken, deed Ajax navraag bij 'betrokkenen' over hem. De club kreeg te horen dat hij een expert was met kwaliteiten, maar zijn werkwijze bij transfers had de wenkbrauwen ook in Stuttgart al eens doen fronsen. Volgens betrokkenen in Duitsland viel het ook in de tijd van Mislintat bij de Bundesliga-club al op dat hij erg veel richting twee zaakwaarnemers trok bij het afronden van transfers: de inmiddels veelgenoemde Beck én Marco Liechtsteiner.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.