Steijn: 'Onze ideeën voorgelegd, maar Mislintat heeft daarin andere keuzes gemaakt'

door Bart Veenstra 1262

Bron ESPN, AS, Algemeen Dagblad

Steijn: 'Onze ideeën voorgelegd, maar Mislintat heeft daarin andere keuzes gemaakt'

door Bart Veenstra 1262

Bron ESPN, AS, Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Maurice Steijn heeft zondag laten weten dat directeur voetbalzaken Sven Mislintat zijn eigen gang is gegaan op de zomerse transfermarkt. Dit in tegenstelling tot de Duitser zelf, die voorafgaand aan het uitduel met Fortuna Sittard juist liet weten hij zijn werkzaamheden in overleg met de technische staf van de Amsterdamse club doet.

'We hebben onze ideeën als staf voorgelegd, maar hij (Mislintat, red.) heeft daarin andere keuzes gemaakt', zei Steijn na afloop. Over een aankoop was hij wel tevreden. 'Met een aankoop als Josip Šutalo kan ik heel goed leven', zei Steijn tijdens de persconferentie van ESPN.

AD: Minder inspraak voor hoofdtrainer Ajax dan vorig jaar

In het Algemeen Dagblad gaat men dieper in op de uitspraken van Steijn en Mislintat. 'Waar die wrijving vandaan komt? Mislintat liet na zijn aanstelling al doorschemeren dat de hoofdtrainer minder inspraak ging krijgen dan een jaar eerder, toen met die constructie niet kon worden voorkomen dat de club ver afgleed', schrijft de krant in een analyse.

De krant ziet dat zowel Mislintat als Steijn het belang van Ajax dienen. 'Maar waar voor Steijn het presteren op de korte termijn belangrijk is, moest Mislintat eerst spelers verkopen en zocht hij ook naar manieren om nieuw kapitaal te genereren. Dat verklaart ook waarom de bijvoorbeeld door Steijn vurig gewenste Argentijnse smaakmaker Thiago Almada en Sparta-doelman Nick Olij niet werden gehaald.'

Zwaar programma Ajax

Na de interlandperiode zal Ajax flink aan de bak moeten om een neerwaartse spiraal te voorkomen. Makkelijk wordt dat niet, want wedstrijden tegen FC Twente (uit), Olympique Marseille (thuis) en Feyenoord (thuis) staan voor de deur. Veel tijd om aan automatismen te werken heeft Steijn tot die tijd niet. 'Negentig procent van de spelers is straks weg. Die komen pas een paar dagen voor we tegen Twente spelen terug. Dan heb je heel kort de tijd. Je moet volle dagen maken om de ploeg klaar te stomen voor Twente, dat is een feit. We kunnen het op dit moment niet mooier maken dan het is.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.