Sigthórsson bezorgt slecht Ajax punt in Zwolle

door LeonardoAjaxx 599

Kolbeinn Sigthórsson heeft de eerste nederlaag voor Ajax op kunstgras voorkomen. In Zwolle speelde de ploeg van trainer Frank de Boer een slechte wedstrijd en stond het lang 1-0, maar de IJslander maakte er vlak voor tijd 1-1 van. Door het gelijkspel is Ajax definitief tweede geworden in de Eredivisie en zeker van voorronde Champions League.

De Boer stuurde een jonge ploeg het veld op. Zo begon Viktor Fischer in de spits, Kenny Tete rechtsback en Jairo Riedewald centraal achterin naast Joël Veltman. Sigthórsson, Ricardo Kishna en Lasse Schöne begonnen op de bank.

PEC Zwolle begon de wedstrijd beter en kreeg in de eerste helft ook de beste mogelijkheden om te scoren. Zo kopte Tomáš Necid maar net naast uit een voorzet van Ajax-huurling Sheraldo Becker en bezorgde Becker zelf Jasper Cillessen een moeizame redding. Met een goede tackle voorkwam Nick Viergever dat Mustafa Saymak, die alleen voor Cillessen stond, de score kon openen.

Aan de andere kant kreeg Anwar El Ghazi de grootste kans voor Ajax. De aanvaller schoot na een schitterende steekpass van Riechedly Bazoer op doelman Warner Hahn. Klaassen probeerde het even later van ver, toen Hahn voor zijn doel stond, maar de keeper van PEC Zwolle was op tijd weer bij de les.

De Boer wisselde in de rust Lucas Andersen voor Schöne. PEC kwam in de 48e minuut op voorsprong toen Jesper Drost met een mooie knal Cillessen kansloos liet: 1-0. Ajax kwam er na de goal niet aan te pas en PEC Zwolle was dichtbij de tweede goal: Bram van Polen kon simpel doorlopen op Cillessen. De Ajax-doelman keerde echter de inzet waarnaar Schöne een tweede kans voor Van Polen kon voorkomen. De onzichtbare Fischer verliet na dik een uur het veld en werd vervangen door Sigthórsson.

Ajax ging op jacht naar de gelijkmaker maar had daar totaal geen aanspraak op. De ploeg speelde wederom zeer slecht en creëerde nauwelijks gevaar. El Ghazi was er met een schot dat van richting werd veranderd nog het dichtstbij. Mike van der Hoorn kwam erin als breekijzer voor de laatste tien minuten. Vlak voor tijd viel de gelijkmaker uit het niets: na een corner schoot Sigthórsson de rebound binnen: 1-1.

Opstelling PEC | Hahn; Van Polen, Lahm (46/ Van der Werff), Broerse, Van Hintum; Rienstra, Dost, Saymak (74/ Brama); Lukoki, Necid, Becker (46/ Thomas)