Schreuder verwacht Ihattaren niet in te hoeven schrijven voor de Champions League

door Jesse ter Haar 248

Bron Ziggo Sport

Schreuder verwacht Ihattaren niet in te hoeven schrijven voor de Champions League

door Jesse ter Haar 248

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder verwacht niet dat Mohamed Ihattaren dit seizoen namens Ajax in de Champions League zal spelen. Club en speler zijn nog altijd met elkaar in gesprek, maar voorlopig verwacht de oefenmeester van de Nederlandse topclub hem niet terug bij de selectie van Ajax 1.

'Er is niet zo veel nieuws over te melden. Het ligt nu bij de club en Mo', zo vertelt Schreuder aan tafel bij Rondo op Ziggo Sport. 'Naar wat ik begrepen heb, is er deze week weer een gesprek. Ik denk niet dat hij wordt ingeschreven voor de Champions League.' Schreuder baalt ervan, want hij zag Ihattaren in de voorbereiding uitblinken. 'Hij deed het heel goed. Het was hartstikke mooi om te zien hoe hij groeide.'

Eerder lieten Schreuder en Dusan Tadic weten dat Ihattaren welkom is op het trainingsveld wanneer het licht op groen gaat. Er gingen verhalen over een brief waarin zou staan dat de spelers en de technische staf niet meer met de linkspoot wensten te werken, maar daar sprak Tadic zich eerder al over uit. 'Als Ihattaren terugkeert, is hij zoals alle selectiespelers van Ajax welkom op het trainingsveld. Alleen bepalen spelers dat moment niet.'

De afwezigheid van Ihattaren

Ihattaren is inmiddels al enige tijd afwezig bij Ajax. Hij werkt een individueel traject af, maar speelde dit seizoen nog geen enkele officiële wedstrijd voor de club. Zijn afwezigheid zou te maken hebben met intimidatie en bedreigingen vanuit het criminele milieu, waar later nog veel details over naar buiten kwamen. Ondertussen zou Ajax wensen dat de Ajacied met een sportpsycholoog gaat werken.

Op 15 augustus was Ihattaren plots terug in de Johan Cruijff ArenA. Hij was aandachtig toeschouwer tijdens de recente overwinning van Ajax op FC Groningen. Op de tribunes smeekten Ajax-fans om zijn terugkeer bij de selectie en daarop zou hij hebben gereageerd met: 'Komt goed, komt goed.' Inmiddels, twee weken verder, lijkt het perspectief nog niet rooskleurig.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties