'Ihattaren wegens intimidatie en bedreigingen niet met Ajax mee op trainingskamp'

door Jesse ter Haar 1628

Bron De Telegraaf

'Ihattaren wegens intimidatie en bedreigingen niet met Ajax mee op trainingskamp'

door Jesse ter Haar 1628

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Mohamed Ihattaren reist wegens 'intimidatie en bedreigingen' niet met Ajax mee naar Oostenrijk, zo schrijft De Telegraaf. De Amsterdammers beleggen daar een trainingskamp in voorbereiding op komend seizoen, maar de club gunt hem de tijd en rust om zaken in zijn privésituatie te regelen.

Nadat zondag bekend werd dat Ihattaren niet met Ajax mee zou gaan naar Oostenrijk, ging de geruchtenmolen al snel los. Bij De Telegraaf benadrukt men echter dat het niets met 'een terugval' of 'een gebrek aan discipline' te maken heeft. Bronnen binnen de club laten weten dat Ihattaren te maken heeft met 'intimidatie' en 'bedreigingen'. De bedreigingen komen niet van het adres van fans, zo weet de krant verder te melden.

Nu het in zijn privésfeer onrustig is, hebben speler en club er dus voor gekozen om hem thuis te laten tijdens Ajax' trainingskamp in Oostenrijk. 'Alfred Schreuder is bij hem langs geweest om hem te steunen. De club denkt mee aan oplossingen', zo wordt geschreven. In ieder geval krijgt Ihattaren nu de tijd om alles thuis weer in een rustiger vaarwater te krijgen.

Het zal als een klap aankomen bij Ihattaren, want hij had de weg naar boven bij Ajax gevonden. Tijdens de eerste twee oefenduels van het seizoen - respectievelijk tegen SV Meppen en SC Paderborn - maakte de linkspoot indruk. Tijdens het laatstgenoemde duel scoorde hij zelfs tweemaal. Hierna vervolgende Ajax de voorbereidingen met wedstrijden tegen NK Lokomotiva Zagreb en KAS Eupen, waarbij Ihattaren al afwezig was.

De communicatie van Ajax

Zondag communiceerde Ajax nog dat de afwezigheid van Ihattaren te maken had met zijn fitheid, maar dit lijkt dus niet op waarheid te berusten. Ihattaren liet eerder weten blij te zijn met de manier waarop hij bij Ajax werd ontvangen, maar zijn hoopgevende begin zal dus even moeten wachten op een vervolg. Op 30 juli speelt Ajax al zijn eerste officiële wedstrijd. Op die dag is PSV de tegenstander in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties