Rensch en Gorter enige Ajacieden in voorselectie Jong Oranje

door Timo Suur 25

Bron KNVB

Rensch en Gorter enige Ajacieden in voorselectie Jong Oranje

door Timo Suur 25

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

Devyne Rensch en Jay Gorter zijn de enige Ajacieden in de voorselectie van Jong Oranje voor de oefenwedstrijden tegen Noorwegen en Tsjechië. Erwin van der Looi heeft de 26 spelers bekend gemaakt via de Twitter van de KNVB.

Jong Oranje oefent op zaterdag 25 maart tegen Noorwegen en twee dagen later staat er een wedstrijd tegen Tsjechië op de planning. Beide duels worden gespeeld in het Spaanse San Pedro del Pinatar, waar het team op trainingskamp gaat. Ze willen hier een goede basis leggen voor een goed EK 2023. Na dit EK stopt Van der Looi als bondscoach van Jong Oranje.

Rensch en Gorter zijn de twee Ajacieden in de voorselectie van Jong Oranje. Eerstgenoemde zal balen dat hij zijn plek in de voorselectie van het Nederlands elftal is kwijtgeraakt en zal zichzelf opnieuw moeten bewijzen. Met Jurgen Ekkelenkamp en Mitchel Bakker zitten er nog twee oud-Ajacieden in de voorselectie. Normaliter zijn deze vier spelers allemaal zeker van hun plek bij Van der Looi.

Gorter is op dit moment door Ajax verhuurd van het Schotse Aberdeen en hoopt zich daar in de kijker te spelen voor Ajax-trainer John Heitinga. De keeper heeft tot nu toe weinig kansen gehad in het eerste elftal van Ajax. Hij mocht starten in de Johan Cruijff Schaal en kon zich in de voorbereiding op het huidige seizoen laten zien. In de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal kreeg hij de kans van Alfred Schreuder, maar door een paar fouten is hij zijn plek onder de lat snel kwijtgeraakt aan Remko Pasveer. Met de komst van Gerónimo Rulli werd de kans op speeltijd nihil voor Gorter en zodoende werd er besloten dat een tijdelijke verhuurperiode het beste zou zijn voor de jonge doelman.

Verwacht jij dat Ajax minimaal drie keer weet te scoren tegen NEC? Zet in en ontvang 1,80 keer je inzet terug bij minimaal drie Amsterdamse doelpunten!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.