Jong Oranje kent tegenstanders in kwalificatiereeks voor EK 2025

door Jesse ter Haar 5

Bron Twitter

Jong Oranje kent tegenstanders in kwalificatiereeks voor EK 2025

door Jesse ter Haar 5

Bron Twitter

Laatst geüpdatet

Jong Oranje neemt het in de kwalificatiereeks voor het EK van 2025 op tegen de leeftijdsgenoten van Zweden, Georgië, Noord-Macedonië, Moldavië en Gibraltar, zo brengt de KNVB naar buiten via Twitter. De eerste wedstrijden in de groep hebben plaats vanaf 20 maart.

In totaal doen er 52 landen mee aan de kwalificatiereeks. De deelnemers zijn verdeeld over negen groep en uiteindelijk plaatsen - naast gastland Slowakijke - vijftien landen zich voor het eindtoernooi.

In totaal zijn er 52 landen verdeeld over negen kwalificatiegroepen. Vijftien teams plaatsen zich, samen met het gastland Slowakije, voor het eindtoernooi. De Nederlandse talenten moeten dus met de talenten van onder andere Zweden en Georgië afrekenen om aanspraak te maken op een plek op het EK van 2025. De eerste duels worden gespeeld tussen 20 en 28 maart.

EK 2023

Ondertussen heeft in de komende zomer nog het EK 2023 plaats. Georgië en Roemenië nemen dan de rol van gastland op zich. Twee jaar geleden was Nederland er tijdens het Europese eindtoernooi eveneens bij. Toen bleek de halve finale de eindhalte voor de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi. Dit jaar neemt Jong Oranje het in eerste instantie op tegen Portugal, België en Georgië.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.