Jong Oranje treft onder meer Portugal en België op het EK 2023

door Jesse ter Haar 2

Bron AS

Jong Oranje treft onder meer Portugal en België op het EK 2023

door Jesse ter Haar 2

Bron AS

Laatst geüpdatet

Jong Oranje neemt het tijdens het EK van volgend jaar op tegen Portugal, België en Georgië - tevens ook gastland van het eindtoernooi. Dinsdag werd de loting voor het EK verricht in Boekarest en daar kwam zodoende een pittige groep uit voort.

Door eerste te worden in een kwalificatiepoule met onder meer Zwitserland als tegenstander, mag de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi in 2023 meedoen aan het toernooi. Het EK heeft plaats van 21 juni tot en met 8 juli.

Twee jaar geleden deed Jong Oranje eveneens mee aan het EK. Toen schopte de ploeg het tot de halve finales van het toernooi. Portugal, één van de tegenstanders, was toen nog finalist. België schopt het nooit verder dan de halve finale, terwijl Georgië zelfs debuteert op een EK.

Het draait op het EK van 2023 niet alleen om het toernooi zelf. Ook is er tijdens de wedstrijden kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2024 af te dwingen. Dit is weggelegd voor de drie beste landen tijdens het toernooi van volgend jaar.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.