Jong Oranje plaatst zich voor EK 2023 na misstap Jong Zwitserland

door NielsOpdam 4

Bron AS

Jong Oranje plaatst zich voor EK 2023 na misstap Jong Zwitserland

door NielsOpdam 4

Bron AS

Laatst geüpdatet

Jong Oranje is geplaatst voor het EK 2023. Het elftal van Erwin van de Looi kwam woensdagavond zelf niet in actie, maar door een misstap van concurrent Jong Zwitserland kan Jong Oranje het EK niet meer mislopen.

Dinsdagavond kwamen de Nederlanders zelf in actie tegen Jong Gibraltar. In Almere won de ploeg van Van de Looi met 6-0. Woensdag speelde Jong Zwitserland met 1-1 gelijk tegen Jong Moldavië. Hierdoor kunnen de Zwitsers Jong Oranje niet meer inhalen in de kwalificatiegroep.

Jong Oranje en Jong Zwitserland hebben allebei 23 punten, maar het onderlinge resultaat is in het voordeel van de ploeg van Van de Looi. Aanstaande zaterdag spelen de Nederlandse talenten wel nog een wedstrijd in de EK-kwalificatie. Ze gaan op bezoek bij Jong Wales. Het eerste duel op het EK wordt gespeeld op 6 juni 2023. Het toernooi wordt gehouden in Roemenië en Georgië.

Gorter, Taylor, Rensch en Brobbey nu bij Jong Oranje

Tijdens de huidige interlandperiode zijn vier Ajacieden opgeroepen voor Jong Oranje. Kenneth Taylor, Jay Gorter, Devyne Rensch en Brian Brobbey behoren momenteel tot de selectie. Laatstgenoemde staat officieel nog tot en met 30 juni 2022 onder contract bij Ajax. Dinsdagavond begonnen Rensch, Brobbey en Taylor op de bank tegen Gibraltar. Brobbey was nog wel trefzeker namens Jong Oranje.

Sportbookies had afgelopen dagen 83 procent van de voetbalwedtips goed. Bekijk de voetbalwedtips van de komende dagen!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties