Raad van Commissarissen Ajax wees de directie niet terecht: 'Er zijn regelmatig discussies'

door Bart Veenstra 81

Bron Ajax Showtime

Raad van Commissarissen Ajax wees de directie niet terecht: 'Er zijn regelmatig discussies'

door Bart Veenstra 81

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

De directie van Ajax is tijdens de afgelopen transferzomer niet eenzijdig terecht gewezen door de Raad van Commissarissen. Vooral bij de transfer van Lucas Ocampos zou hier sprake van zijn geweest, maar vanuit de club klinkt dat dit in goed onderling overleg is gegaan.

'Er is door de directie, de technische leiding en de Raad van Commissarissen veel tijd besteed aan transfers', aldus Leen Meijaard, voorzitter van de RvC van Ajax, over hoe Ajax te werk gaat bij transfers. 'De vraag is daarbij wat de juiste prijs voor een speler is, bij zowel in- als uitgaande transfers. Bij afwezigheid van Blind als voetbalcommissaris geldt Koster als adviseur van de RvC. Transfers vormen een groot deel van de begroting van Ajax. We fluiten de directie soms ook terug', geeft Meijaard toe. 'Er zijn regelmatig discussies. Meestal blijft dat binnenskamers, maar deze zomer plots niet', doelt de president-commissaris op het feit dat in de afgelopen zomer in de media werd geschreven over het 'ingrijpen van de RvC bij transfers'.

'Het gaat normaal niet op de manier waarop het in de media stond', vervolgt de bestuurder, die na zijn huidige termijn stopt bij Ajax. In de afgelopen zomer vertrokken ook enkele belangrijke krachten als Lisandro Martínez, Sébastien Haller en Antony bij Ajax. De club had niet gerekend op deze uitgaande transfers en moest dus plots aan de bak om geschikte vervangers te vinden. Daarbij stuitte men op een probleem. 'Ons scoutingsapparaat is niet gericht op spelers die direct Champions League-niveau hebben, maar op spelers met potentie', doelt Meijaard onder meer op hoe Ajax in het verleden te werk ging met Antony en hoe het nu te werk gaat met Francisco Conceição.

Verder geeft ook algemeen directeur Edwin van der Sar aan dat het een bijzondere transferperiode was. 'Het was een intensieve window. Soms kregen we hulp en tips', doelt de directeur op de invloed van zaakwaarnemers op de transfers van Ajax. 'Een aantal spelers komen voort uit de scouting en soms moesten we rekening houden met vertrekwensen, terwijl we ons daar in eerste instantie niet op hadden gericht. We hebben hard gewerkt om Antony te behouden, maar dat bleek heel moeilijk.'

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Weet Ajax tegen FC Emmen eindelijk weer eens te winnen met een clean sheet? Zet in en verdien 2,50 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.