Meijaard stopt na huidige termijn als president-commissaris van Ajax

door Bart Veenstra 23

Bron Ajax Showtime

Meijaard stopt na huidige termijn als president-commissaris van Ajax

door Bart Veenstra 23

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Leen Meijaard, president-commissaris van Ajax, stopt na zijn huidige tweede termijn. Het contract van de bestuurder loopt nog één jaar door en daarna volgt het einde van zijn tweede termijn in de functie. Voor een derde termijn bedankt hij, zo laat hij weten tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Ajax.

'Ik ga geen derde termijn aan', zo laat Meijaard weten tijdens de bijeenkomst van bestuurders, aandeelhouders en media. 'Er moet een nieuwe voorzitter komen. Ik ben nog niet weg, maar ik vind acht jaar heel lang. Het is een goede termijn. Het is tijd voor een ander. Ik wens de huidige RvC en de andere mensen binnen Ajax succes met het vinden van een opvolger.' De nieuwe voorzitter moet waarschijnlijk iemand worden die nu nog niet actief is in de RvC.

Overigens is Meijaard niet de enige commissaris die stopt bij Ajax. Ernst Ligthart stapt eveneens uit de RvC van Ajax en zal worden opgevolgd door Cees van Oevelen. Het toetreden van laatstgenoemde kwam voort uit een stemming tijdens de aandeelhoudersvergadering. Ligthart stapt zelf op na een periode van tien jaar. Van Oevelen is afgestudeerd in ondernemingsrecht en werkt op de juridische afdeling van het Amerikaanse advocatenkantoor Greenberg Traurig.

Van Oevelen zelf komt te spreken over zijn toetreding. 'Ik ben 38 jaar lid van de vereniging Ajax. Ik voetbal op zaterdag met het vijfde van de amateurs van Ajax. Sinds 1996 was ik lid van de ledenraad. dat heb ik met plezier gedaan, maar de ledenraad is in 2011 opgeheven. Daarnaast ben ik lid van de bestuursraad. Dat heb ik lang met heel veel plezier gedaan, maar omdat ik nu tot de RvC toetreed, kan ik niet langer in de bestuursraad zitten. Ik heb kennis van Ajax, voetbal en juridische zaken. Met die combinatie denk en hoop ik van waarde te kunnen zijn voor de RvC.'

(Her)benoeming Van der Sar en Hendriks

Tot slot stond de AVA in het teken van het (her)benoemen van Edwin van der Sar en Maurits Hendriks. Van der Sar is al sinds 2016 actief als algemeen directeur van Ajax en lijkt dus nog niet van plan om te stoppen. De oud-doelman staat nu tot de zomer van 2025 onder contract in Amsterdam. Hendriks is benoemd tot Chief Sports Officer van Ajax. Hij gaat voor een periode van minstens twee jaar aan de slag bij de club en gaat een nieuwe directiefunctie vervullen. Hij gaat zich bezighouden met onder meer Sportpark de Toekomst en het vrouwenvoetbal.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Weet Ajax tegen FC Emmen eindelijk weer eens te winnen met een clean sheet? Zet in en verdien 2,50 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.