Pasveer krijgt goed nieuws van bondscoach Van Gaal: 'Ik denk dat hij meegaat'

door Jesse ter Haar 49

Bron NOS

Bron NOS

Louis van Gaal is van plan om Remko Pasveer mee te nemen naar het WK, zo verklapt hij aan de NOS. De goalie debuteerde tijdens Polen - Nederland en hield - inclusief die wedstrijd - twee duels op rij de nul. De keeper maakte een goede indruk op de bondscoach.

'Hij heeft twee keer de nul gehouden, maar dat heeft ook te maken met het team', zo spreekt de hoofdtrainer aanvankelijk. 'Ik vind dat België niet veel kansen heeft gehad en ik vind dat een keeper een bal moet stoppen. Hij heeft het heel goed gedaan, hij heeft geen fout gemaakt, maar het was wel simpel werk. Ik denk dat Pasveer wel meegaat.'

Nederland won zondag met 1-0 van de Belgen, maar Van Gaal was niet tevreden over het spel van zijn ploeg. 'Dit doet niet zo veel met het gevoel, want we hebben niet zo goed gespeeld. Dit is een overwinning van de discipline van de groep en dat is knap. Je bent eigenlijk negentig minuten de onderliggende partij en toch kun je doorgaan en je aan de discipline houden.'

'We hebben heel slecht gespeeld, dat vind ik echt', zo deelt hij even later de boodschap die hij zijn spelers bracht. 'In balbezit waren we niet goed, maar bij balbezit tegenstander waren we wel goed of redelijk. We hebben heel weinig kansen weggegeven en wij hebben de grootste kansen gekregen. Ik denk dat Bergwijn er drie moest maken.'

Blind als linker wingback

In de tweede helft kwam Tyrell Malacia erin voor Nathan Aké. Het lag voor de hand om Daley Blind naar het centrum te schuiven, maar Van Gaal had een ander plan. 'Aan die kant speelde De Bruyne veelvuldig. Dan kun je beter zo’n pitbull hebben dan Blind, die het tactisch probeert op te lossen. De Bruyne heeft meer acceleratievermogen dan Blind, dus daarom zette ik Malacia er neer.'