'Pasveer gaat contract bij Ajax verlengen tot medio 2025'

door Brent Tomassen 145

Bron Voetbal International

'Pasveer gaat contract bij Ajax verlengen tot medio 2025'

door Brent Tomassen 145

Bron Voetbal International

Remko Pasveer zal spoedig zijn handtekening zetten onder een nieuwe verbintenis bij Ajax. Momenteel beschikt de veertigjarige doelman over een aflopend contract, maar deze zal met een jaar verlengd worden tot de zomer van 2025, weet Voetbal International zondagavond te melden.

In april kwam het nieuws al naar buiten dat Pasveer met de club in gesprek was om langer door te gaan bij Ajax. Inmiddels zijn volgens het medium alle plooien gladgestreken en zal de sluitpost spoedig zijn handtekening zetten onder een nieuw contract.

In gesprek met Ajax TV stelde de goalie graag deel te willen uitmaken van de wederopbouw van Ajax. Dit zal Pasveer gaan doen vanuit een mentorrol. 'Mijn rol zal natuurlijk anders worden. Dat had ik ook verwacht. Maar het is mooi om er deel van uit te maken om Ajax weer terug te brengen naar waar het hoort. Dat zal voor mij een mooie taak zijn.'

26 clean sheets voor Ajax

Pasveer kwam in 2021 transfervrij over van Vitesse, waar hij vier seizoenen onder contract stond. Eerder was hij actief bij FC Twente, Heracles Almelo, Go Ahead Eagles en PSV. Bij Ajax stond Pasveer vijftig duels onder de lat, waarin hij maar liefst 26 keer de nul wist te houden. In zijn eerste seizoen had de keeper een groot aandeel in de landstitel, maar afgelopen seizoen kwam hij mede door een langdurige blessure niet in actie voor de Amsterdammers.

Persoonlijk hoogtepunt voor Pasveer in het Ajaxshirt was de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund (4-0 winst). Pasveer wist zijn doel schoon te houden en wist tot drie keer toe knap te reageren op een inzet van de Noorse spits Erling Haaland. In ditzelfde seizoen won Ajax alle groepsduels in de Champions League. In de achtste finale werd Ajax uitgeschakeld door Benfica, al keepte Pasveer de return in Amsterdam niet vanwege een gebroken vinger.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.