O19 verspeelt titel, O16 verslaat PSV

door SJvanveen 74

Dit was het livetopic van de resterende jeugdwedstrijden die jeugdteams van Ajax zaterdagmiddag hebben afgewerkt. Ajax Onder-16 boekte een nipte zege op de leeftijdsgenoten van PSV, Ajax Onder-15 verloor op De Toekomst van SC Heerenveen en Ajax O19 verspeelde op bezoek bij rivaal Feyenoord Onder-19 definitief de titel.

FT | Ajax O16 - PSV O16 (1-0)
Ajax O16 heeft zaterdag een heel knappe prestatie geleverd. De jonge Ajacieden stonden tegenover de leeftijdsgenoten van PSV lang met tien man, maar trokken een nipte overwinning over de streep: 1-0.

De goede lichting spelers begon voortvarend tegen de Eindhovenaren. De Amsterdammers waren gevaarlijk, maar een doelpunt bleef uit. Aan de overkant kon vervolgens PSV plots de score openen. Het schoot bij Nuri Emre Aksit op slot in de bovenkamer, hij maakte hands in het strafschopgebied, moest met een rode kaart inrukken en de Brabanders kregen een penalty. Met dank aan Ajax-goalie Harm Dieker kwamen de jeugdige Ajacieden niet op achterstand, want de doelman keerde de strafschop.

Met tien man moest Ajax in het eerste bedrijf verdedigen, maar kwam het wel op voorsprong. Dillon Hoogewerf roste de bal tegen de touwen en zorgde met zijn goal, zo bleek later, voor de eindstand. In de tweede helft hield Ajax met beter spel dan de uitploeg immers stand, waardoor met een man minder knap de koppositie veroverd werd.

Dieker; Misidjan, Rensch, Aksit, Scholten; Warmerdam, Beelen, Ünüvar; Hoogewerf, Pinas, Pynadath.
Raatsie, Dakriet, Regeer, Braspenning.

1-0 Dillon Hoogewerf

FT | Ajax O15 - SC Heerenveen O15 (1-2)
Ajax O15 heeft een nederlaag geleden tegen de leeftijdsgenoten van SC Heerenveen. Lang was er geen vuiltje aan de lucht, maar twee fouten deden de Amsterdammers de das om. Hierdoor kan Ajax O15 de titel definitief uit het hoofd zetten.

Jay Enem had de jonge Ajacieden nog op voorsprong geschoten, maar nadat keeper Dani van den Heuvel schutterde, werd het gelijk. Niet veel later werd het zelfs 1-2 voor Heerenveen door een fout van Youri Regeer. De nipte achterstand werd na veel wissels niet meer omgedraaid, waardoor Ajax O15 nipt verloor op eigen veld: 1-2.

Van den Heuvel; Gooijer (El Morabet), Dakriet, Regeer, Oostwoud; Braspenning, Karahasanovic, Bobson (Mukeh); Sarfo (Rensch), Enem (Quaedvlieg), Van Axel Dongen (Achemlal).
Setford, El Marobet, Quaedvlieg, Achemlal, Mukeh, Rensch, Misidjan.

1-0 Jay Enem
1-1 SC Heerenveen
1-2 SC Heerenveen

FT | Feyenoord O19 - Ajax O19 (2-2)

Ajax O19 heeft in de mini-Klassieker op Varkenoord tegen Feyenoord O19 een zeker lijkende overwinning weggeven. De Amsterdammers stonden lang met 0-2 voor, maar zagen Feyenoord laat in de wedstrijd terugkomen. Het kampioenschap ging hierdoor naar PSV O19.

De equipe van John Heitinga moest zaterdagmiddag in ieder geval geen punten morsen om de titel in zicht te houden. Het begin was dan ook goed. In de eerste helft stelde Ajax al orde op zaken via miljoenenaankopen Victor Jensen en Danilo Pereira. Hoewel sterkhouder Jasper Ter Heide zich al na dik tien minuten moest laten vervangen en daardoor de pas vijftienjarige Kenneth Taylor debuteerde in O19, kwam Ajax niet echt in de problemen. Enkel uit een dood spelmoment was Lutsharell Geertruida gevaarlijk.

Na rust leek er aanvankelijk weinig aan de hand voor Ajax O19. Heitinga wisselde er rustig op los, terwijl de voorsprong ongewijzigd bleef. Tot zo’n tien minuten voor tijd. Toen was het namelijk Feyenoord-invaller Naoufal Bannis die met een schot doelman El Maach verschalkte.

Ook de 15-jarige Sontje Hansen mocht nog invallen en met hem in het veld wist Ajax O19 de overwinning in het hol van de leeuw in extremis weg te geven. Alex Bangura maakte in de blessuretijd gelijk. Hiermee heeft de O19 de titel definitief verspeelt. PSV O19 greep door het late gelijkspel namelijk voor de eerste keer in liefst 27 jaar het kampioenschap.

El Maach; Dest (71' Dest), Bakboord, Botman, Kemper; Jensen (73' Margaret), Ter Heide (12' Taylor), Pasquali; Schön (83' Hansen), Pereira, Ylätupa (71' Kaars).
Plomper, Solomons, Taylor, Hansen, Margaret, Kaars.

0-1 Victor Jensen
0-2 Danilo Pereira

1-2 Naoufal Bannis

2-2 Alex Bangura