Mislintat: 'We hebben een nieuwe salarisstructuur gecreëerd'

door Jon van Dam 450

Bron AS

Mislintat: 'We hebben een nieuwe salarisstructuur gecreëerd'

door Jon van Dam 450

Bron AS

Laatst geüpdatet

Sven Mislintat geeft aan dat er bij Ajax een nieuwe salarisstructuur is gecreëerd sinds afgelopen zomer. Vanwege de transfers van onder andere Dušan Tadić, Edson Álvarez, Jurriën Timber en Davy Klaassen vertrok er een aantal grootverdieners uit Amsterdam. Mislintat gaat in gesprek met het Algemeen Dagblad in op de nieuwe salarishuishouding en de doorstroming van jeugdspelers.

'De nieuwe structuur is een grote verbetering. Het komt erop neer dat er een reductie is als we geen Champions League spelen. Dit hebben we in alle nieuwe contracten meegenomen. Dat is wat we wilden. Financieel is dat duurzaam. Dan ben je voorbereid op alle scenario’s.' Door het mislopen van Champions League-voetbal moet Mislintat werken met een verminderd budget. 'Het is ook belangrijk dat je alle spelers laat begrijpen dat ze moeten presteren om Champions League halen en dat voelen als ze dat niet doen. Dat zij dat gaan merken, net zoals ons dat pijn doet. De komende jaren zullen we dat in alle nieuwe contracten implementeren. Een dergelijke structuur was er niet. Dat beschouw ik niet als fout, maar als iets cultureels bij Ajax.'

'Als het gaat om opleiden, is Ajax dé club in Nederland'

Ondanks het grote aantal nieuwe spelers dat Ajax haalde in de afgelopen transferperiode, vindt Mislintat het belangrijk dat de doorstroming van de jeugd gestimuleerd wordt. 'In de eerst twee wedstrijden hebben we met zeven spelers uit de eigen jeugd gespeeld. Vanuit de academie wordt nog steeds geleverd. We hebben niet voor niets vijf spelers overgeheveld. We geven ze toegang. Dat zie je ook op de positie van Davy Klaassen en Francisco Conceição terug, waar we er ook voor kiezen onze eigen jongens te promoten. Daar hoeven we niet teveel over te klagen, want als het gaat om opleiden zijn we nog steeds dé club in Nederland', aldus de directeur voetbalzaken.

Deze zomer heeft Mislintat met Ajax geprobeerd om voormalige Ajacieden terug te halen naar de club. 'Dat was nu gezien de salarissen van bepaalde spelers ook onmogelijk. We overwegen het echt, en denken altijd na over wat we al hebben. Dit is de ene kant, dat we de deur naar de selectie openen, maar daarna zijn prestaties doorslaggevend of we een eigen speler of iemand uit Scandinavië of de Ligue 2 op te stellen.'

Mislintat vindt dat jeugdspelers geduld moeten opbrengen voordat ze de kans krijgen in het eerste elftal. 'Ik vind dat trainer Erik ten Hag daarin een goed voorbeeld gaf. Dat als je presteert, je ook gaat spelen. We kijken er steeds aandachtig naar: wat hebben we? Wie kunnen we promoten en ontwikkelen? Daarbij moeten we ook oppassen dat we onze eigen jeugdspelers niet opblazen en te snel willen brengen', aldus de Duitser.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.