'Mislintat vindt dat het belang van Ajax nu de hoogste prioriteit heeft, dat de club weer op de rails komt'

door Roemer Smid 200

'Mislintat vindt dat het belang van Ajax nu de hoogste prioriteit heeft, dat de club weer op de rails komt'

door Roemer Smid 200

Laatst geüpdatet

Sven Mislintat heeft zijn excuses aangeboden voor het niet melden van zakelijke belangen in de transfer van Borna Sosa. De Duitse ex-algemeen directeur van Ajax laat in een gesprek met de NOS voor het eerst van zich horen na zijn veelbesproken ontslag.

Het ging mis op de laatste dag van de transferperiode. Sosa maakte de overstap naar Ajax, en het werd duidelijk dat de transfer was afgerond via een zaakwaarnemer die aandelen had in het bedrijf van Mislintat (Matchmetrics). Ajax was hiervan niet op de hoogte. Een doodzonde in de voetballerij. De club startte een forensisch onderzoek, en Mislintat moest vanuit de luwte door gaan met zijn werk. Na het dramatisch verlopen eerste uur van de Klassieker werd de Duitser alsnog ontslagen.

In het gesprek met de NOS wil Mislintat niet ingaan op zijn ontslag of de transfer van Sosa. Wel hebben bronnen uit de bestuurlijke top van de Amsterdamse club laten weten dat hij zijn excuses heeft aangeboden en met volledige openheid wil meewerken aan het onderzoek van Ajax. 'Mislintat vindt dat het belang van Ajax nu de hoogste prioriteit heeft, dat de club weer op de rails komt. Hij wil niet dat alle aandacht naar hem uitgaat', schrijft de NOS.

Mislintat lijkt consequenties te dragen

Uitsluitsel over het onderzoek van Ajax komt waarschijnlijk na de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 17 november. Mislintat zegt zelf uit goeder trouw te hebben gehandeld. Hij snapt dat hij de verstrengelde belangen had moeten melden bij Ajax. Mislintat lijkt de mogelijke consequenties te dragen, intern zou hij 'men moet doen wat ze moeten doen' hebben gezegd.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.