Mislintat over Sosa: 'We krijgen een volwassen speler met veel kwaliteiten'

door Bram Bark 156

Bron Ajax TV

Mislintat over Sosa: 'We krijgen een volwassen speler met veel kwaliteiten'

door Bram Bark 156

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Sven Mislintat is tevreden met de komst van vleugelverdediger Borna Sosa, zo vertelt hij Ajax TV. De Kroaat is op de slotdag van de transferwindow de laatste transfer van Ajax geweest deze zomer. Volgens Mislintat is Sosa een speler die de Amsterdammers goed kunnen gebruiken.

'Hij heeft de afgelopen vier jaar van alle verdedigers de meeste assists gegeven in de Bundesliga', begint Mislintat. De gesprekken met VfB Stuttgart over de transfer van Sosa startten pas vrijdagochtend, de laatste dag dat de transfermarkt open was in Nederland. De verdediger gaf aan dat Mislintat 'snel en duidelijk' heeft gehandeld.

Sosa is geen onbekende van de technisch manager van Ajax. De twee werkten een aantal jaar samen bij de ploeg uit Stuttgart. Mislintat kent de kwaliteiten van Sosa daarom goed. De Duitser heeft een mooie vergelijking in petto voor de international. 'Het linkerbeen van Sosa is geweldig. Ik heb zijn kwaliteit van voorzetten vergeleken met die van David Beckham. Maar als je bij Ajax werkt moet je het eigenlijk vergelijken met het linkerbeen van Richard Witschge. Want als je hem ziet in de training geloof je niet wat hij allemaal met links kan.'

Sosa is een ander type dan Ávila

Sosa is de tweede linksachter die Ajax heeft binnengehaald deze zomer. Eerder kwam Gastón Ávila al over van Royal Antwerp FC. Mislintat vindt dat de Kroaat verschilt van Ávila. 'Sosa is een echte linksback. Hij is aanvallend ingesteld en kan goede voorzetten geven. Hij is een heel ander type dan Ávila, die ook links centraal kan spelen.' Tevens is er een leeftijdsverschil tussen de twee aankopen. De Argentijn is 21 jaar en Sosa is 25 jaar. Dat speelde ook mee voor Mislintat. 'We krijgen een volwassen speler met veel kwaliteiten die we kunnen gebruiken.'

Denk jij dat Ajax en Fortuna Sittard gelijk staan in de rust, maar Ajax uiteindelijk wel wint? Zet in en krijg 4,90 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.