Mislintat over samenwerking met RvC: 'Ik voel me echt gesteund'

door Jon van Dam 186

Bron AS

Mislintat over samenwerking met RvC: 'Ik voel me echt gesteund'

door Jon van Dam 186

Bron AS

Laatst geüpdatet

Sven Mislintat is tevreden met de wisselwerking tussen zichzelf, de Raad van Commissarissen en de directie van Ajax. De Duitse directeur voetbalzaken geeft bij Ziggo Sport aan dat hij blij is met de uitwisseling die hij met zijn collega's heeft. Ook gaat Mislintat in op de mogelijke tijdelijke toetreding van Jan van Halst tot de directie bij Ajax.

Mislintat vormt bij Ajax een driehoek met hoofdtrainer Maurice Steijn en hoofdscout Kelvin de Lang. Steijn kwam afgelopen zomer over van Sparta Rotterdam, terwijl De Lang bij Manchester City werd weggeplukt. Volgens Mislintat werken de drie genoeg samen. 'Allereerst, toen we ze gingen benoemen, heb ik beiden aangesteld in mijn functie als directeur voetbalzaken bij Ajax. Ik heb dus gekozen voor Maurice, maar ook voor Kelvin om de scoutingafdeling te herstructureren. Je kunt er zeker van zijn dat we dingen met elkaar bespreken. Ik denk dat het heel belangrijk is dat we een groep mensen vinden die kunnen praten met een goede technische mening over het team, welke spelers we hebben, hoe we het team kunnen verbeteren met bepaalde verantwoordelijkheidsgebieden. Dat is wat we hebben gedaan.'

'Edwin is een van de redenen dat ik voor Ajax koos'

Op de vraag of de betrokkenheid van de Raad van Commissarissen groot is, is Mislintat duidelijk. 'Heel goed. Toen ik hier begon had ik voornamelijk contact met Edwin (van der Sar, red.), de directeuren en natuurlijk ook met sommige commissarissen. Om verschillende redenen verliet Edwin de club. Hij is wel één van de redenen waarom ik ook voor Ajax koos. Maar ik kies vooral voor Ajax omdat het Ajax is. Ik moet omgaan met Edwins beslissing, en dat is prima voor mij.' Mislintat verder geeft aan dat het samenwerken met Susan Lenderink, Menno Geelen, Maurits Hendriks en de Raad van Commissarissen 'perfect' is.

De Duitser spreekt ook veel met Jan van Halst, die mogelijk wordt benoemd tot tijdelijke algemeen directeur. Van Halst zal zijn taken later kunnen overgeven aan Alex Kroes, waarvan nog niet bekend is wanneer hij in Amsterdam aan de slag kan. 'Jan is een van de belangrijkste mensen waar ik mee moet praten. We bespreken min of meer alles op een twee- of driedaagse basis om betrokken te raken en te laten zien wat we doen. En wat de redenen zijn achter onze besluitvormingsprocessen. Ook geeft de raad van commissarissen ons natuurlijk richtlijnen over welk soort budgetten we kunnen gebruiken. Wat kunnen we er aan doen dat we ons niet hebben gekwalificeerd voor de Champions League? Dat had een grote impact op onze financiën. Het is dus het is een heel goed gesprek met hen allemaal, en ik voel me echt gesteund', aldus Mislintat.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.