'Mislintat bracht namen van meerdere aanwinsten al in gesprekken voor eigen aanstelling naar voren'

door Justin Fokkens 360

Bron Algemeen Dagblad

'Mislintat bracht namen van meerdere aanwinsten al in gesprekken voor eigen aanstelling naar voren'

door Justin Fokkens 360

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Ajax kent een drukke transferzomer. De Amsterdammers zagen sterkhouders Dusan Tadić, Jurriën Timber, Edson Álvarez en Mohammed Kudus vertrekken, terwijl technisch directeur Sven Mislintat de selectie tot dusverre met maar liefst tien aankopen versterkte. Het Algemeen Dagblad gaat in op de roerige transferzomer van de Amsterdammers, met daarin de rol van Mislintat in het bijzonder.

Met onder meer Benjamin Tahirovic, Josip Sutalo en Georges Mikautadze heeft nieuwbakken hoofdtrainer Maurice Steijn meerdere nieuwe spelers tot zijn beschikking gekregen. De komst van de nieuwelingen is echter niet van de een op de andere dag tot stand gekomen. Mislintat bracht de namen van deze spelers volgens de krant immers al naar voren in de gesprekken die hij voor zijn aanstelling met Ajax voerde.

In het genoemde drietal zag Mislintat namelijk de geschikte opvolgers voor Álvarez, Timber en Kudus, waarvan de kans op een zomers vertrek al aanzienlijk was. Dat Sutalo en Mikautadze pas later werden ingelijfd had alles te maken met het feit dat de directeur de boodschap kreeg eerst te moeten verkopen, alvorens tot het nader versterken van de selectie kon worden overgegaan.

Systematische werkwijze

Bovendien wordt gesteld dat de technisch directeur van de Amsterdammers er bij Ajax en in Duitsland om bekend staat enorm systematisch te werk te gaan. Zo gebruikt hij bij het bepalen van lijstjes met potentiële versterkingen een zelfopgezet datasysteem, en zijn ook videobeelden om de motoriek van een speler te achterhalen van grote waarde.

Het voorgaande is echter niet het enige dat voor de directeur telt. Zo vindt hij het onder meer van belang de speler ook recht in de ogen te kunnen kijken en te spreken, om zo te kunnen inschatten of de potentiële aanwinst het een eer vindt om voor de Nederlandse recordkampioen uit te komen. Daarnaast wint hij informatie in bij zijn brede netwerk.

Komst Ramaj

Tot slot wordt de aankoop van de 21-jarige doelman Diant Ramaj besproken. De doelman kwam voor een vast bedrag van vijf miljoen euro over van het Duitse Eintracht Frankfurt. Daarmee kreeg de kersverse Ajacied de voorkeur boven Sparta-doelman Nick Olij. Mislintat vroeg meerdere keeperstrainers Ramaj aandachtig te analyseren, waarbij hij ook de hulp inriep van bekend keeperstrainer Frans Hoek. Ook laatstgenoemde beschouwde Ramaj als een doelman die perfect bij Ajax moest passen. Daarmee werd Mislintat gesterkt in zijn keuze voor de jonge Ramaj, op wie tevens een veel hogere restwaarde zit.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.