Misehouy hoogstwaarschijnlijk tijdig fit voor Youth League-clash tegen Borussia Dortmund

door Thijs Zwagerman 18

Bron Ajax Showtime

Misehouy hoogstwaarschijnlijk tijdig fit voor Youth League-clash tegen Borussia Dortmund

door Thijs Zwagerman 18

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax Onder 18 lijkt woensdag tegen Borussia Dortmund te kunnen beschikken over Gabriël Misehouy. De aanvallende middenvelder moest zaterdag de mini-Klassieker tegen Feyenoord aan zich voorbij laten gaan vanwege een lichte blessure, maar lijkt tijdig hersteld voor de aanstaande kraker in de Youth League.

Misehouy kreeg deze week in de midweekse topper tegen PSV (3-2 zege) een ijsbeentje en werd daarom vroegtijdig naar de kant gehaald. De smaakmaker van Ajax O18 - die tegen PSV het winnende doelpunt maakte - had vervolgens nog te veel last van deze blessure om zaterdag in Rotterdam in actie te komen tegen Feyenoord, waar Ajax O18 met 2-2 gelijkspeelde.

De verwachting is echter wel dat Misehouy aanstaande dinsdag ‘gewoon’ met de O18 meereist naar Duitsland, waar de Amsterdamse talenten een dag later in actie komen tegen Borussia Dortmund. Het waarschijnlijke meespelen van Misehouy is een flinke meevaller voor Ajax O18, want de creatieve middenvelder verkeert de laatste tijd in uitstekende vorm en is een belangrijke speler in het aanvalsspel van de Amsterdammers.

Ook Jermoumi en Van Axel Dongen mee naar Dortmund

Tegen Feyenoord ontbrak ook rechtsback Diyae Jermoumi, maar hij zal tegen Borussia Dortmund weer van de partij zijn. Dat geldt ook voor Amourricho van Axel Dongen. De talentvolle linksbuiten, normaliter behorend tot de selectie van Jong Ajax, maakte zaterdag na blessureleed zijn rentree bij Ajax O18. Van Axel Dongen speelde in Rotterdam een helft mee en zal tegen Borussia Dortmund dus opnieuw in actie gaan komen voor de ploeg van trainer Dave Vos.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties