Martha gepasseerd voor duel met Bodø/Glimt: 'Het hoort bij het proces waarin hij zit'

door Robin Ridder 365

Martha gepasseerd voor duel met Bodø/Glimt: 'Het hoort bij het proces waarin hij zit'

door Robin Ridder 365

Laatst geüpdatet

Ar'Jany Martha is bewust niet meegenomen naar Noorwegen door Ajax-trainer John van 't Schip. Ondanks de doorbraak van de verdediger dit seizoen is de coach niet tevreden over de jongeling. Dit liet Van 't Schip weten tijdens het persmoment voorafgaand aan de wedstrijd van donderdagavond.

Woensdagochtend werd al bekend gemaakt dat Martha niet tot de wedstrijdselectie behoorde. Van 't Schip maakt woensdagavond bekend dat het niet met een blessure heeft te maken. 'Hij is geen rechtsbuiten, hoewel hij jarenlang op die positie heeft gespeeld. De laatste maanden is hij op linksback terechtgekomen, al voordat hij bij ons kwam. Nu Steven Berghuis terug is, zou hij weer op linksback terechtkomen en op links hebben we andere voorkeuren. Dat is zeker pijnlijk', aldus Van 't Schip.

De trainer maakt kenbaar dat hij niet tevreden is over de prestaties van de verdediger in de afgelopen weken. 'Het hoort bij het proces waarin hij zit. We zitten hier bij een profclub, het is geen liefdadigheidsinstelling. Je moet presteren en goed spelen, dat lukte hem duidelijk niet. Het gaat er ook om hoe je in het veld staat, dat was niet goed genoeg. We voelden niet dat er iemand stond die er vol voor ging, om wat voor een reden dan ook. Daarom hebben we besloten dat hij niet meegaat.'

Sosa enige pure linksback tegen Bodø

In de selectie van Ajax is Borna Sosa de enige pure linksback, hoewel Jorrel Hato en Devyne Rensch dit seizoen ook op de linkerflank hebben gespeeld. Ajax speelde afgelopen weekend en de heenwedstrijd tegen Bodø/Glimt met Hato op links, in de Johan Cruijff Arena speelde Ajax tegen de Noren op het nippertje met 2-2 gelijk.

Wedden dat Ajax scoort tegen Bodø/Glimt? Krijg 20 keer je inzet terug als Ajax wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.