Mannsverk minimaal zes weken aan de kant vanwege voetblessure

door Bart Veenstra 112

Bron Ajax.nl

Mannsverk minimaal zes weken aan de kant vanwege voetblessure

door Bart Veenstra 112

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax moet het voorlopig doen zonder zomeraankoop Sivert Mannsverk. De Noorse middenvelder kampt met een blessure aan zijn voet. Op Ajax.nl valt te lezen dat uit onderzoek in het ziekenhuis is gebleken dat hij minimaal zes weken aan de kant staat.

Mannsverk kwam op de slotdag van de zomerse periode over van Molde FK. Sinds zijn komst bij de Amsterdamse club kwam Mannsverk één keer in actie. Dit was tijdens de verloren competitiewedstrijd tegen FC Twente (3-1). In die wedstrijd werd hij vanwege een tegenvallende prestatie al in de rust gewisseld door trainer Maurice Steijn.

Zondag zat Mannsverk op de bank tijdens het gestaakte competitieduel met Feyenoord. Vanwege zijn blessure mocht Ajax een vervanger voor Mannsverk in de selectie aanwijzen. Woensdagochtend werd al bekend dat dit Mika Godts zou zijn. Voor Steven Bergwijn komt het restant van De Klassieker nog te vroeg. De aanvoerder hoopt er tegen RKC Waalwijk - aankomende zaterdag - weer bij te zijn.

Mannsverk mist enkele toppers

Voor Mannsverk is de blessure logischerwijs een persoonlijke domper. De Noor mist enkele topwedstrijden van Ajax. Zo mist hij de wedstrijden tegen AEK Athene (5 oktober), AZ (8 oktober), FC Utrecht (22 oktober), Brighton & Hove Albion (26 oktober), PSV (29 oktober) en nogmaals Brighton & Hove Albion (9 november). Mogelijk is Mannsverk na de interlandperiode in november - wanneer Ajax het op 25 november opneemt tegen Vitesse - weer van de partij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.