'Godts vervangt geblesseerde Mannsverk; Ajax smoort Bergwijn-rel in de kiem'

door Bart Veenstra 134

Bron De Telegraaf

'Godts vervangt geblesseerde Mannsverk; Ajax smoort Bergwijn-rel in de kiem'

door Bart Veenstra 134

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Mika Godts vervangt woensdagmiddag de geblesseerde Sivert Manssverk in de selectie van Ajax voor het restant van de wedstrijd tegen Feyenoord. Dat meldt De Telegraaf woensdagochtend. Een mogelijk nieuwe discussie over competitievervalsing wordt daarmee in de kiem gesmoord, zo schrijft de krant.

De regels van de KNVB schrijven voor dat Ajax en Feyenoord spelers die zondag op het wedstrijdformulier stonden, alleen mogen vervangen als zij aantoonbaar geblesseerd zijn. 'En Ajax krijgt die kans, doordat de hiel van Sivert Mannsverk in het gips is gezet. Maar in plaats van de drie dagen geleden absente Steven Bergwijn aan zijn selectie toe te voegen, kiest Maurice Steijn voor Mika Godts', schrijft De Telegraaf.

Bergwijn richt zich op uitduel met RKC Waalwijk

De ochtendkrant schrijft dat Feyenoord 'met recht reden tot klagen had gehad' als Bergwijn na zijn verstandskiesproblemen wél aan de groep zou zijn toegevoegd. 'Ajax-Feyenoord werd geheel buiten de schuld van de Rotterdammers gestaakt en zij zouden bij het alsnog meespelen van de – schijnbaar nog onvoldoende herstelde – Bergwijn dus gedupeerd kunnen worden.'

Zo ver komt het niet, want Bergwijn richt zich op dit moment op het competitieduel met RKC Waalwijk van aankomende zaterdag. Na het onverwachte blessurenieuws van Mannsverk moest Steijn snel schakelen en zodoende liet hij Godts maandagavond na een uur spelen wisselen bij Jong Ajax. 'Vervolgens moest Ajax in Zeist aantonen dat Mannsverk daadwerkelijk geblesseerd is, maar dat bleek door het gips geen al te lastige opgave.'

Het restant van het duel tussen Ajax en Feyenoord - er zijn nog 35 minuten te spelen - wordt woensdagmiddag vanaf 14.00 uur ingehaald. Dit zullen de ploegen doen in een lege Johan Cruijff ArenA. Het duel is wel live te zien via het hoofdkanaal van sportzender ESPN. De wedstrijd tussen Ajax en FC Volendam, die woensdagavond gespeeld zou worden, wordt op een later moment ingehaald.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.