'Manchester United brengt bod van negentig miljoen euro uit op Antony; Ajax verlangt meer'

door Jesse ter Haar 1127

Bron De Telegraaf

'Manchester United brengt bod van negentig miljoen euro uit op Antony; Ajax verlangt meer'

door Jesse ter Haar 1127

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Manchester United heeft een nieuw bod op Antony neergelegd bij Ajax, zo schrijft De Telegraaf vrijdagavond. Het zou een transfersom van negentig miljoen euro betreffen, alleen is het nog niet geheel duidelijk of dat inclusief of exclusief bonussen is. Hoe dan ook is het nog niet genoeg voor de diensten van Antony, want Ajax zou het bod volgens Fabrizio Romano al hebben afgewezen.

Hoe dan ook betreft het een stijging van tien miljoen euro. Het vorige bod van Manchester United op Antony bedroeg immers tachtig miljoen euro. Dat aanbod werd door Ajax resoluut afgewezen. De twijfel sloeg aanvankelijk toe bij Manchester United, maar al snel werd duidelijk dat zij met een nieuw bod zouden komen. Het liet echter wel een week of twee op zich wachten.

Ondertussen bereikte Antony al wel een persoonlijk akkoord met Manchester United. Ajax stelde zich echter stug op, met als standpunt: Antony hoeft niet weg. Dat standpunt staat nog steeds, mede vanwege het feit dat er niet direct een goede vervanger klaarstaat. Hakim Ziyech werd genoemd als mogelijke opvolger, maar hij lijkt vooralsnog niet haalbaar voor Ajax. Het is nog afwachten of Ajax de Braziliaan, ondanks het waarschijnlijk mislopen van Ziyech, überhaupt naar Engeland laat vertrekken.

Wel werd al bekend dat het management van Antony op huizenjacht is in Manchester. Zodoende zetten hij en zijn zaakwaarnemers in op een transfer en zou hij ook hebben laten weten niet meer voor Ajax te willen spelen. Hij heeft zijn zinnen op Manchester United gezet en lijkt met niets anders meer genoegen te nemen. 'Hij wil onder geen beding meer bij Ajax voetballen', zo zei Ajax-watcher Mike Verweij er vrijdag over.

Manchester United liet Ajax en Antony wachten

Tegelijkertijd moesten Ajax en Antony wachten op een nieuw bod vanuit de Premier League, tot vrijdagmiddag laat dus. De Engelsen zijn bereid negentig miljoen euro te betalen voor de diensten van de international, maar Ajax wil meer. Van het uiteindelijke bedrag moet Ajax - naar verluidt - nog twintig procent aan São Paulo, de oude club van Antony, betalen.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Weet Steven Bergwijn opnieuw het openingsdoelpunt voor Ajax te maken? Hier staat een hoge odd van 8,50 voor!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.