Magallán lijkt ondanks concrete interesse van CSKA en Burnley bij Ajax te blijven

door Bart Veenstra 181

Magallán lijkt ondanks concrete interesse van CSKA en Burnley bij Ajax te blijven

door Bart Veenstra 181

Laatst geüpdatet

Lisandro Magallán lijkt ondanks de interesse van onder meer CSKA Moskou en Burnley bij Ajax te blijven. De transfermarkt is bijna gesloten, maar op dit moment is een vertrek van de Argentijnse verdediger bij Ajax niet dicht bij.

Magallán kon deze zomer rekenen op concrete interesse van onder meer CSKA Moskou, Burnley en enkele clubs uit Italië. Een transfer naar CSKA Moskou ging niet door, omdat Ajax op dit moment niet wil onderhandelen met clubs uit Rusland.

Ook Burnley toonde dus concrete interesse in Magallán. De club van trainer Vincent Kompany, die Magallán goed kent van hun gezamenlijke periode bij RSC Anderlecht, wilde de Argentijn graag overnemen van Ajax. Daarnaast waren er ook clubs uit Italië met interesse, maar om verschillende redenen bleek een langer verblijf bij Ajax toch een betere optie.

Minuten onder Schreuder

De 28-jarige Magallán, die sinds januari 2019 bij Ajax onder contract staat, heeft bij de Amsterdamse club nog een contract tot medio 2023. De kans wordt steeds groter dat hij zijn laatste contractjaar in Amsterdam gaat uitdienen. Tijdens zijn Ajax-periode werd Magallán eerder verhuurd aan Deportivo Alavés, Crotone en RSC Anderlecht, maar de kans op een (tijdelijk) vertrek lijkt vlak voor het einde van de transferperiode niet heel realistisch meer.

Onder trainer Alfred Schreuder, die assistent-trainer was toen Magallán bij Ajax kwam te spelen, heeft Magallán dit seizoen bovendien al minuten gemaakt. Zo speelde hij tegen Fortuna Sittard zestien minuten mee en was hij tegen FC Utrecht vlak voor tijd nog de vervanger van Jurriën Timber. In de komende periode zal blijken of Magallán ook minuten zal krijgen wanneer nieuweling Ahmetcan Kaplan zich bij de selectie voegt. Wel heeft Schreuder laten weten dat ieder selectielid van Ajax een toekomst heeft bij de club.

Eerder deze zomer liet Magallán in een interview met het Argentijnse TN nog weten nog minimaal een jaar in Europa te willen blijven spelen. 'En het contract met Ajax na te komen. Destijds wist hij nog niet of hij zou blijven. 'Ik weet niet of ik bij de club blijf of dat ze me gaan verkopen, maar het idee is om daar te blijven', aldus Magallán, die dat laatste nu waarschijnlijk ziet gebeuren, tenzij er op het laatste moment toch nog een heel mooi voorstel voorbij komt.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.