Maduro 'genoot' van eerste helft: 'Veel kansen gecreëerd tegen de koploper'

door Brent Tomassen 113

Bron ESPN

Bron ESPN

Hedwiges Maduro zag tegen PSV een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft creëerde Ajax een hoop kansen, maar ging het 'slechts' met een 1-2 voorsprong de rust in. Na de onderbreking stortte het goede gevoel volledig in en won PSV met 5-2.

'Ik baal van het resultaat', zegt Maduro voor de camera van ESPN. 'Ik heb wel genoten van de eerste helft, waarin we heel veel kansen hebben gecreëerd uit bij de nummer één van de competitie. We hadden misschien wel met een grotere marge de rust in moeten gaan en uiteindelijk hebben we een slechte tweede helft gespeeld. Daar kwam vermoeidheid ook aan te pas, maar uiteindelijk geef je de eerste paar goals aan het begin van de tweede helft te makkelijk weg.'

Hierna vertelt de interim-trainer over zijn tactische plan tegen de Eindhovenaren. 'Vandaag was het plan om ook stappen te maken aan de bal: in het opbouwen, erdoorheen durven spelen, linies overslaan, de derde man zoeken, vanuit het middenveld naar de zijkant spelen en dan de overlapping', somt Maduro zijn aanvalsplan op. 'Dat ging een paar keer heel goed, we creëerden kansen. Bijvoorbeeld de kopbal van Kristian (Hlynsson, red.), dat was een geweldige aanval, en de kans van Brobbey na de pass van Taylor. Dat zijn honderd procent kansen. Daarop hebben we getraind en daar moeten we verder aan werken. Die aanvallen bieden natuurlijk hoop voor de toekomst.'

'Het valt allemaal net niet goed voor ons'

Na rust kwam PSV overtuigend uit de kleedkamer en scoorde het drie keer binnen een kwartier. 'Zij gingen wel lopers brengen met Saibari en Til. Daar hebben wij wel moeite mee, het hele seizoen al eigenlijk. Spelers die tussen de back en de centrale verdedigers in gaan lopen. Dat moeten we verbeteren, maar we wisten dat ze dat zouden doen. Dat heb ik al aangegeven voor de wedstrijd. We hadden eigenlijk al verwacht dat Til zou starten. Dat was een aandachtspunt, maar hoe die eerste goal valt (de 2-2 na rust, red.), die valt net voor de voeten van Luuk de Jong. De 3-2 was dan net geen buitenspel. Het valt allemaal net niet goed voor ons. Uiteindelijk waren zij beter in de tweede helft en wij in de eerste helft.'