Brobbey zag 'fantastisch' Ajax voor rust: 'Ik moest die kansen gewoon afmaken'

door Jesse ter Haar 159

Bron ESPN

Bron ESPN

Brian Brobbey is zeer schuldbewust na de 5-2 nederlaag van Ajax tegen PSV. De spits van de Amsterdammers zag zijn ploeg voor rust goed voor de dag komen, maar onder andere gemiste kansen van Brobbey zelf deden Ajax de das om.

'Ik denk dat we in de eerste helft fantastisch speelden', begint de jonge aanvaller in gesprek met ESPN. 'Als ik de kansen had afgemaakt, was het een hele andere wedstrijd geworden. Ik moest die kansen gewoon afmaken.'

Ajax ging met 1-2 de rust in, maar al snel na rust gaf de ploeg het uit handen. Brobbey probeert een verklaring voor dat feit te geven. 'Eerlijk gezegd weet ik het niet. We begonnen heel slap en PSV heel sterk. We gaven de goals makkelijk weg. Waarom het zo gebeurde, zou ik niet weten.'

'Het plan was om te strijden', vervolgt het kind van de club. 'Hedwiges (Maduro, red.) had samen met Dave Vos een heel goed plan gemaakt voor in balbezit. Dat zag je ook terug in de eerste helft.' Hoe dat plan eruitzag? 'Tegen Brighton gingen we bijna nooit diep en we wisten dat PSV heel ver naar voren zou spelen.'

Brobbey richt zich tot Ajax-fans

Inmiddels staat Ajax achttiende in de Eredivisie. Toch probeert Brobbey de supporters gerust te stellen. 'We blijven strijden. Ze moeten vertrouwen op de eerste helft die we speelden. Iedereen heeft in de eerste helft gevochten. In de tweede helft was het een beetje gekkenwerk, maar we moeten ons vasthouden aan de eerste helft.'