Berghuis fit genoeg, Henderson vraagteken voor duel met Bodø/Glimt

door Robin Ridder 390

Berghuis fit genoeg, Henderson vraagteken voor duel met Bodø/Glimt

door Robin Ridder 390

Laatst geüpdatet

Jordan Henderson is een vraagteken voor de wedstrijd van Ajax tegen Bodø Glimt. Volgens Van 't Schip moet de laatste training in Noorwegen duidelijkheid geven over de Engelsman. Steven Berghuis is wel weer fit genoeg om minuten te maken tegen de Noren.

Van 't Schip heeft op de persconferentie voor het duel van donderdagavond duidelijkheid gegeven over de fysieke situatie van een aantal spelers. Het is met name de laatste training die doorslaggevend zal zijn in de mogelijkheden van de trainer. 'Henderson is afwachten. Er zijn een aantal spelers die een langere verzorging nodig hebben gehad. We kijken woensdag op de training hoe het ervoor staat', aldus de trainer.

Hoe het middenveld er uiteindelijk uit gaat zien is de vraag. Met de terugkeer van Branco van den Boomen heeft Van 't Schip er wel weer een optie bij. Het is alleen nog maar de vraag of en hoelang de Nederlander speelt. 'Branco (Van den Boomen red.) is gewoon weer fit, alleen of hij een hele wedstrijd kan spelen is de vraag. Dat is dus in de totale opstelling ook kijken hoe je begint.'

Ook gaat de trainer in op de terugkeer van Steven Berghuis. Volgens de oefenmeester is het van groot belang dat de creatieve buitenspeler weer tot de wedstrijdselectie behoort. 'We zijn blij dat hij er weer bij is, we hebben goed kunnen trainen de afgelopen dagen. Hij is de aanvoerder en een belangrijke speler voor ons.'

Bodø bleek een lastige tegenstander

Ajax had vorige week veel moeite met de Noorse opponent in de Conference League. In de Johan Cruijff ArenA keek Ajax vlak voor tijd nog tegen een 0-2 achterstand aan. In de blessuretijd van de wedstrijd kwam het elftal van Van 't Schip mede dankzij een benutte penalty en een rode kaart bij FK Bodø/Glimt nog terug tot een 2-2 gelijkspel. Zodoende mag Ajax nog altijd hopen op een plek in de volgende ronde.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.