Ajax-B verliest alsnog van Jong Benfica

door BvdPloeg 147

SLORDIG WEGGEGEVEN - Het 'B-elftal' van Ajax heeft zaterdagmiddag/avond verloren van Jong Benfica. Ajax heeft een 1-3 voorsprong te makkelijk uit handen gegeven, terwijl zij wel het betere spel hadden.

Ajax ging in de wedstrijd tegen de jonge Portugese ploeg uit van zijn eigen krachten en speelde offensief voetbal. De meeste kansen waren daardoor ook voor Ajax, maar ondanks dat stond er 1-1 op het scorebord bij rust.

In de tweede helft mocht Anwar El Ghazi zijn voeten laten spreken waardoor Sheraldo Becker naar de kant ging. El Ghazi scoorde binnen tien minuten twee keer, waardoor het 1-3 stond. Dankzij deze twee doelpunten heeft El Ghazi nu al acht keer het net weten te vinden in de voorbereiding.

De goals van de talentvolle rechtsbuiten waren echter niet genoeg voor een overwinning. In het laatste kwartier wist Jong Benfica nog drie keer te scoren, waardoor het als winnende ploeg van het veld stapte.

Scoreverloop:
12' Zivkovic 0-1
16' Rui Fonte 1-1
54' El Ghazi 1-2
59' El Ghazi 1-3
74' Friesenbichler 2-3
75' Guedes 3-3