Uitblinker Kalokoh helpt Ajax O18 met twee doelpunten langs ADO

door Thijs Zwagerman 20

Ajax O18 beleefde een comfortabele middag op bezoek bij de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. In de Hofstad maakte Ajax al voor de rust het verschil en werd er uiteindelijk met 0-3 gewonnen. Zodoende beleefde de ploeg van trainer Frank Peereboom een prima generale voor de start van de Youth League, waarin Ajax O18 woensdag aantreedt tegen Rangers.

Al vroeg in de wedstrijd had Rico Speksnijder, die tegen ADO Den Haag terugkeerde in het basiselftal, de Amsterdammers op voorsprong moeten zetten. Na een slechte uittrap van de ADO-doelman schonk Vink zijn collega-aanvaller Speksnijder een gigantische kans, maar de laatstgenoemde raakte de bal verkeerd en hielp de kans zodoende ongewild om zeep.

Wat volgde was een fase waarin Ajax het spel dicteerde, maar niet tot grote kansen kwam. Uiteindelijk was het David Kalokoh die daar na ruim twintig minuten spelen verandering in bracht. De aanvaller was het eindstation na een voorzet van Speksnijder en terugleggen van Vink. Kalokoh maakte de bal op de rand van het strafschopgebied goed vrij en plaatste met veel gevoel de 0-1 binnen. Na een halfuur verdubbelde dezelfde Kalokoh deze marge, door na een goede dieptebal de doelman sierlijk te omspelen en de 0-2 in een leeg doel binnen te schuiven.

Op slag van rust was Vink met een fortuinlijke treffer de maker van het derde Ajax-doelpunt. De spits kreeg de bal tegen zich aangeschoten nadat een ADO-verdediger vlak voor eigen doel wilde uitverdedigen. Via de rug van Vink ging de bal vervolgens tegen de touwen. De toevalstreffer zorgde halverwege voor een zeer comfortabele voorsprong voor Ajax, dat zonder groots te spelen heer en meester was tegen ADO.

Na de rust schroefde Ajax het tempo ver terug en werd er op het warme kunstgrasveld in Den Haag nauwelijks nog gevaar gesticht. Peereboom wisselde er lustig op los en haalde na een uur spelen onder anderen smaakmaker Kalokoh naar de kant. In het restant van de wedstrijd gebeurde er weinig meer. Ajax speelde het eerste competitieduel van het seizoen zakelijk uit en gaf ADO Den Haag, dat zaterdagmiddag sowieso onmachtig was, geen enkele gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen.

FT | ADO Den Haag O18 - Ajax O18

Opstelling Ajax O18:

Setford; Henry, Viereck, Hato, Van Bohemen; Gorter, Agougil, Idumbo; Speksnijder, Vink, Kalokoh.

Wissels Ajax O18:

Alegoz, Sarfo, Easmon, Chahid, Hamouchi, Boerhout

0-1 David Kalokoh (23’)

0-2 David Kalokoh (31’)
0-3 Skye Vink (44')

Overige wedstrijden:

FT: PEC Zwolle O17 - Ajax O17 0-6Doelpunten: 0-1 Don O'niel (16')0-2 Kayden Wolff (29')0-3 Don-Angelo Konadu (45+1')0-4 Kayden Wolff (63')0-5 Don-Angelo Konadu (81')0-6 Dies Janse (83')

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.