Bounida en Faberski staan voor competitiedebuut bij Ajax O17

door Thijs Zwagerman 12

Bron Ajax Showtime

Bounida en Faberski staan voor competitiedebuut bij Ajax O17

door Thijs Zwagerman 12

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Rayane Bounida en Jan Faberski, nieuwkomers in de selectie van Ajax O17, kunnen dit weekend hun competitiedebuut gaan maken voor de ploeg van trainer Yuri Rose. Het was nog even afwachten of beide toptalenten inzetbaar zouden zijn voor het competitieduel met de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle, maar alle seinen hiervoor staan nu op groen.

Bounida, die deze zomer overkwam van RSC Anderlecht, liep kort na zijn komst naar Ajax een lichte blessure op. Inmiddels traint de aanvallende middenvelder echter weer mee met Ajax O17, waardoor hij tijdig fit is voor het treffen in Zwolle.

Faberski, die overkwam van het Poolse Jagiellonia, was om een andere reden nog een twijfelgeval voor de competitiestart van Ajax O17. De creatieve middenvelder, die ook als buitenspeler uit de voeten kan, wachtte lange tijd op de FIFA voor goedkeuring van zijn transfer naar Ajax. De wereldvoetbalbond heeft de benodigde goedkeuring deze week echter afgegeven, waardoor ook Faberski inzetbaar is tegen PEC Zwolle.

Enige nieuwkomers

Bounida en Faberski zijn dit seizoen de enige nieuwkomers in de selectie van Ajax O17. De talentvolle spelersgroep van Rose bestaat verder onder anderen uit het vervroegd doorgeschoven toptalent Lucas Jetten en de talentvolle flankspeler Kayden Wolff, die deze week zijn eerste contract bij Ajax tekende.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties