Kudus persoonlijk akkoord met Everton; Ajax laat Ghanees (nog) niet gaan

door Bart Veenstra 989

Kudus persoonlijk akkoord met Everton; Ajax laat Ghanees (nog) niet gaan

door Bart Veenstra 989

Laatst geüpdatet

Mohammed Kudus mikt in de laatste dagen van de zomerse transfermarkt nog op een transfer. De Ghanees is al persoonlijk rond met het Engelse Everton, maar Ajax laat de creatieve middenvelder vooralsnog niet gaan. Everton zou al een bod hebben neergelegd bij Ajax voor een permanente transfer.

Kudus, die sinds de zomer van 2020 Ajacied is, hoopte dit seizoen op een serieuze kans bij het eerste elftal van Ajax. De middenvelder kende een uitstekende voorbereiding en op dat moment wilde Kudus dan ook bij Ajax blijven, omdat hij dacht een eerlijke kans te krijgen. Nu het seizoen begonnen is en blijkt dat hij het moet doen met zeer korte invalbeurten stuurt hij aan op een vertrek.

Ajax wil Kudus op dit moment echter niet laten gaan en dus zal het tot en met het einde van deze transferperiode spannend blijven waar de toekomst van de Ghanees ligt. Met het oog op het WK wil Kudus veel minuten maken en de kans dat dat bij Everton gebeurt lijkt op dit moment groter dan bij Ajax.

Korte invalbeurten voor Kudus

In de vier competitiewedstrijden die Ajax tot nu toe speelde, maakte Kudus vier keer zijn opwachting als invaller. Heel veel speeltijd was hem echter niet geschonken. Tegen Fortuna Sittard speelde hij één minuut, terwijl hij ook tegen FC Groningen (zes), Sparta Rotterdam (zeventien) en FC Utrecht (vijf) niet veel minuten mocht maken.

Bij Ajax heeft Kudus te maken met veel concurrentie. Op de tien-positie concurreert hij met onder meer Dusan Tadic, Steven Berghuis en Davy Klaassen, terwijl hij de eerste tweegenoemde ook als concurrenten heeft op de rechtsbuitenpositie. Daarnaast beschikt trainer Alfred Schreuder met Francisco Conceição over nog een rechtsbuiten. Op de linkshalfpositie kiest Schreuder vooralsnog voor Kenneth Taylor.

De transfermarkt in Nederland is nog open tot en met 31 augustus. Engelse clubs kunnen echter ook op 1 september nog zaken doen. Zodoende zou Kudus in het uiterste geval ook op donderdag nog een transfer naar Everton kunnen maken.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.