Vink over situatie Kudus: 'Verhuur die jongen gewoon'

door NielsOpdam 106

Bron Voetbalpraat

Vink over situatie Kudus: 'Verhuur die jongen gewoon'

door NielsOpdam 106

Bron Voetbalpraat

Laatst geüpdatet

Marciano Vink zou Mohammed Kudus verhuren als hij Ajax was. Dat vertelt de oud-speler van de Amsterdammers woensdagavond in Voetbalpraat op ESPN. De Ghanese Ajacied krijgt tot nu toe weinig speeltijd in Amsterdam en daarom zou Vink een verhuur van Kudus goed vinden.

Vink denkt niet dat er veel gewisseld gaat worden als de Champions League begint voor Ajax. 'Ik heb toen met Ten Hag gezien dat hij heel erg vasthield aan zijn basiselftal. Er werd amper gewisseld. Jongens hadden een hele zware Champions League-wedstrijd gespeeld en stonden er gewoon weer in op zondag. Nu zit Schreuder er en ik denk dat het een beetje van hetzelfde zal zijn.'

De oud-Ajacied denkt dat het basiselftal van Ajax best veel gaat spelen. 'Als jij Kudus bent en je bent de vierde keuze op "10", dan wordt het heel lastig. Verhuur die jongen gewoon en als het wat opgelost is, haal hem dan een jaar later terug', zegt Vink over de situatie van Kudus.

'Komst Ziyech lost probleem andere jongens niet op'

Als Antony vertrekt wil Ajax Hakim Ziyech terughalen naar Amsterdam. Volgens Vink moet Ajax dat doen, maar tegelijkertijd ziet hij ook een probleem. 'Je hebt voorin al best wel een probleem met wie waar moet spelen en wie is tweede of derde keuze? Je hebt Berghuis, Klaassen, Kudus en Tadić al... Het lost het probleem van de andere jongens die daar rondlopen, die ook naar een WK willen, niet op.'

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.