'Kudus nadert overstap van Ajax naar Everton; persoonlijk akkoord is bereikt'

door Jesse ter Haar 2759

Bron Twitter

'Kudus nadert overstap van Ajax naar Everton; persoonlijk akkoord is bereikt'

door Jesse ter Haar 2759

Bron Twitter

Laatst geüpdatet

Mohammed Kudus staat op het punt om Ajax in te ruilen voor Everton, zo schrijft Fabrizio Romano op Twitter. Het gerucht verscheen al eerder op de vrijdagmiddag en na een check van de journalist bleek het op waarheid gebaseerd te zijn.

In Amsterdam kan de Ghanees momenteel niet op een basisplaats rekenen. Voorafgaand aan het seizoen leek hij samen met Kenneth Taylor uit te moeten gaan maken wie de plek van de verkochte Ryan Gravenberch in zou nemen. Taylor stond tijdens de eerste officiële wedstrijden van het seizoen in de basis en dus kan worden geconcludeerd dat Kudus die strijd heeft verloren.

Bovendien liet Alfred Schreuder algauw merken dat hij Kudus graag in een offensievere rol wilde gebruiken. Zo speelde hij in de voorbereiding meermaals als aanvaller én scoorde hij tegen KAS Eupen, RB Salzburg én Shakhtar Donetsk. 'Er zit echt wel een idee achter. Het is zeker een optie om hem als nummer negen of zeven op te stellen', vertelde oefenmeester Schreuder eerder over zijn plannen met Kudus.

Hierna verdween de rappe linkspoot weer naar de achtergrond. Hij moest tijdens de opening van het seizoen genoegen nemen met een plek op de reservebank en dat stemt hem niet tevreden. Hij maakte pas zeven minuten in de eerste twee Eredivisie-duels. Inmiddels zou hij dus dicht bij een transfer naar de Premier League zijn, waar hij voor het Everton van manager Frank Lampard kan gaan spelen. De club uit Liverpool eindigde vorig seizoen als zestiende in de Premier League.

Blessureleed Kudus

Ajax nam Kudus in de zomer van 2020 voor een bedrag van negen miljoen euro over van FC Nordsjaelland. Hij maakte meteen veel indruk en dat leidde tot enthousiasme bij de buitenwacht. Blessureleed gooide voor hem echter roet in het eten. Tijdens zijn Champions League-debuut tegen Liverpool liep hij een knieblessure op, die hem lang aan de kant hield. Hierna wist hij nooit meer voor hetzelfde niveau van enthousiasme te zorgen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties