'Kaplan loopt gedeeltelijke scheur in voorste kruisband op'

door NielsOpdam 213

Bron TFF

'Kaplan loopt gedeeltelijke scheur in voorste kruisband op'

door NielsOpdam 213

Bron TFF

Laatst geüpdatet

Ahmetcan Kaplan heeft een gedeeltelijke scheur in zijn voorste kruisband opgelopen. Dat meldt de Turkse voetbalbond, de TFF, op de officiële website. De Ajax-verdediger meldde zich tijdens deze interlandperiode bij Jong Turkije, maar raakte geblesseerd. Het is niet duidelijk hoelang Kaplan uit de roulatie is.

'Ahmetcan Kaplan liep tijdens de training een contactloze linkerknieblessure op', begint de Turkse bond het verhaal. De Ajacied is volgens de bond goed onderzocht door de artsen. 'Uiteindelijk werd de verdediger uitgesloten door het medisch personeel, met de diagnose van een gedeeltelijke scheur in de voorste kruisband.'

Kaplan tekende op 19 augustus een vijfjarig contract bij Ajax. De Turkse verdediger ligt tot 30 juni 2027 vast in Amsterdam. Kaplan kwam over van Trabzonspor, met wie hij afgelopen seizoen kampioen van Turkije werd. De negentienjarige verdediger kwam nog niet in actie voor Ajax 1 of Jong Ajax.

'Wil mij bij Ajax en door de Ajax-fans in de armen laten sluiten'

In zijn eerste interview omschreef Kaplan zichzelf als een 'koelbloedige speler', die ook kan meevoetballen. 'Mijn eerste doel is om hier lang te blijven. Ik wil mij hier bij Ajax en door de Ajax-fans in de armen laten sluiten. Ik ben me ervan bewust dat ik bij een hele grote club ben gekomen. Ik zal mijn uiterste best doen om mij zo veel mogelijk te bewijzen.'

Denk jij dat Oranje wint van Polen? Zet in en krijg 2,00 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.